Seat Ibiza: warm/koud slecht starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi afn

beste mensen heb het volgende probleem met een seat ibiza tdi. Als de auto koud/warm wil deze niet goed startten moet zeker 10 seconden doorstartten. pomp heb ik al opnieuw in basisafstelling gezet. Volgende probleem doet zich voor. als ik de sensor van koelvleoistoftemp uitrek start de auto meteen en doet de gleoiinstallatie het ook. steek ik deze sensor in werkt de gloei installatie ook niet meer en wil de auto niet starten. zodra ik de stekker uitrek start de auto prima. motortemp sensor werkt echter prima volgens de testkast. heb ook reeds al een nieuwe geprobeerd maar heeft niet mogen baten.

wie helpt mij weet niet meer waar ik het moet zoeken.

maurice7543

Geplaatst door maurice7543 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Daniel I (0) PRO, 17 jaar geleden

Eigenlijk moet je kijken of de temperatuurzender de zelfde waarde geeft in het motorregelapp en het instrumenten paneel.
Zit daar verschil in dan zit het toch in de temperatuurzender.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk niet de tempratuursensor, maar verdenk eerder het starttoerental dit probleem doet zich meestal voor indien een accu verouderd. veelal is het te verhelpen door een zwaardere/nieuwe accu te plaatsen.

paul,

maurice7543 (0), 17 jaar geleden

probleem is opgelost weerstand in de ecu was niet goed. toch bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.