Seat Cordoba: Wiebelend puntje spanrol

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V (AUA)

Hallo,

Na het vervangen van de distributieriem+alle spanrollen, viel mij iets op, het puntje van de spanrol die wiebelt tijdens het lopen van de motor, zowel stationair als bij iets verhogen van toerental.
Zo'n spanrol vervangen spreekt voor zich, staat een pijltje op voor de spanrichting, heeft het misschien iets te maken met het feit dat de dis.riem heel kort om de bocht wordt gegooid in die hoek, komt van onder vanaf de krukaspoelie, linksom om de spanner, en direct daarna direct tegen de waterpomp loopt.

Ik vond ook een filmpje op You-tube, die spanner doet het zelfde als wat die spanner bij deze Seat doet.

Is dit een normale beweging van een spanner in deze constructie?


http://www.youtube.com/watch?v=KDJ0OvJ2x...



[url=http://img7.imageshack.us/my.php?image=d...][img]http://img7.imageshack.us/img7/915/disri...[/img][/url]

Speedrazor

Geplaatst door Speedrazor (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is normaal, als je met je duim de riem stevig indrukt op het langste stuk moet deze ook bewegen als goed is.

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Ah kijk, ik ben niet de enige nachtwaker op internet :)

Bedankt voor je snelle reactie, en inderdaad als ik op de spanner druk, beweegt het pijltje inderdaad, staat ook in de handleiding voor het inbouwen van de riem.
Vond het alleen zo raar lijken en onnatuurlijk, en aangezien ik maar een kleine man ben in "garage land" wou ik het graag even bevestigt hebben dat dit normaal is, en dat het niet een onbekend fenomeen is.

Bedankt!.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.