Seat Ibiza: wss klop sensor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16 v

goeieavond allemaal..

ik heb een ibiza cupra uit '99 nou is dat een hele leuke auto die best rap is, alleen heb ik 1 pobleem. als hij warm word `dan gaat hij vreselijk schokken en stoten. het is standaard dat het gebeurd bij 3500 toeren nooit meer nooit minder. ik heb hem uit laten lezen bij de seat dealer en die gaven mij het advies om de klop sensor (toerental regel sensor??) te vervangen omdat die kapot was ik heb hem toen besteld en de oude in de tussentijd laten resetten die deed het drie dagen goed en ging toen weer het zelfde euvel vertonen. in de winter heb ik nergens last van, zodra het zomer
word begint ie weer te ouwehoeren.

ken iemand mij miss vertellen wat het is, of het op te lossen is, en vooral hoe!!

alvast vriendelijk bedankt

rolf

rolfie05

Geplaatst door rolfie05 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Rolf,

Spuit de ontstekings delen eens nat als de motor loopt en kijk of hij anders gaat lopen of afslaat..

Mocht je klopsensor een probleem vertonen, dan zou je een stuk minder vermogen hebben maar zou hij niet gaan stotteren o.i.d.

De BDP ( Krukas positie ) sensor zou het probleem wel kunnen veroorzaken, maar...tijdens het uitlezen kan deze foutcode er standaard al in staan als hij enkel op contact staat en de motor niet loopt, loopt hij wel, dan zou de fout er niet in mogen staan, weet je de foutcode's nog ? Dat helpt je wellicht wat meer in de goede richting.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.