Seat Ibiza: seat ibiza 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

Beste mensen,

Ik zit met een probleempje en dat is elke keer als ik mijn autootje start dan valt het stroom uit in die zin mijn radio doet het wel maar mijn ruitenwissers voor en achter en de achteruitverwarming en blower doen het dan niet en als ik hem dan een paar achter elkaar start dan doet ie het wel. sorry als het niet duidelijk is geschreven maar ik ben niet zo handig met auto´s maar ben zeer gehecht aan mijn ibiza uit 1996 het is mijn eerste echte auto waar ik veel mee rijd. ik hoop dat jullie me kunnen helpen want echt het budget voor een andere auto heb ik totaal niet.

enorm bedankt alvast.

wyche

Geplaatst door wyche (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wyche,

Het kan simpel zijn, maar ook een lastig probleem..

Probeer eens op het moment dat de helft niet werkt, eens aan de contactsleutel te bewegen, gewoon wat heen en weer gaan ermee en kijk eens of dat wat uitmaakt..Wat vaak voorkomt is het contactblokje achterop het contact slot..

Anders zou het ook een probleem in de bedrading kunnen zijn, denk aan een slechte massa o.i.d.

Gr Stefan

wyche (0), 13 jaar geleden

stefan, ik ben blij met je reactie, ik heb dit geprobeerd maar dan schiet de sleutel terug en slaat de motor uit daarna nog een paar keer geprobeerd en het wilt niet werken helaas, ik heb verder geen verstand van bedrading of massa ik ga zaterdag naar een garage en hoop dat het niet al te veel gaat kosten ik laat het je direct weten hoe het is afgelopen.

nogmaals dank voor je genomen moeite ik waardeer dit.

met hartelijke groet

joma124 (0) PRO, 13 jaar geleden

wat wel eens voorkomt is dat het electrisch gedeelte van het contact slot haperd/defect gaat

stefan84 (0), 13 jaar geleden

John,

Dat bedoelde ik er ook mee..

Wyche,

Ik ben benieuwt wat de garage zal vinden..Indien je niet echt weet wat je doet, is het inderdaad verstandig om hem even weg te brengen.

Gr Stefan

IncaSDI (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb dit ook een keer gehad met een Ibiza 1.4 AEX. Als je start, worden de meeste verbruikers uitgeschakeld met een relais, die dan wel terug moet komen.

Als je auto van contact haalt en weer op contact zet, komen de verbruikers terug. Dit vond ik vreemd, aangezien het relais reageert op 'contact in'. Relais an sich was dus niet defect.

Het lijkt me inderdaad ook dat het bij het contactslot zit.

Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.