Seat Altea: zware brom van ca 2600 tot 2000 toeren bij gas loslaten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TFSI

ik heb een Altea Freetrack 4, waarbij dit de laatse paar weken dit langzaam erger wordt.
is dit een herkenbaar probleem?

graduski

Geplaatst door graduski (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AndreV (0), 13 jaar geleden

Heb je met de sneeuw niet toevallig met de onderkant ergens tegenaan gezeten? Missschien dat de uitlaat of de isolatieplaat hiervan wat heeft geraakt en nu resoneert. Een collega van mij had dat recent ook (warmtewerende plaat krom en zat tegen de uitlaat aan) .

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Komt dat bijgeluid uit de motor? (distributiezijde,voor de auto staan en dan links). Of lijkt het meer op een uitlaat of plastieke kap die trilt/resoneerd?

graduski (0), 13 jaar geleden

sorry voor de late reactie, maar met de nachtdienst wordt het niets......
maar de brom is er nog, het klinkt als zijnde in de aandrijflijn, althans zo voelt het, het geeft een resonatie door de gehele auto

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan zou ik even langs de dealer/garage rijden en vraag je of een monteur even ermee kan rijden om het te voelen/horen want je zegt dat het erger wordt dus dan is telang met zoiets doorrijden vaak niet goed. Een beetje monteur kan wel bepalen of het ernstig is of niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.