Skoda Fabia 2010: 1.4 TSI Houdt af en toe in

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 132

Een lastig en hardnekkig probleem met deze Fabia vRS: de motor houdt af en toe in als deze na een rit even heeft stil gestaan. Het treed dus niet altijd op maar soms als de nog warme motor weer wordt gestart en dan na een minuutje begint hij met flink inhouden. Het duurt meestal maar eventjes maar hij slaat wel bijna af.

Wat is er al gedaan:
Ik heb zelf met een goedkoop diagnose apparaatje gekeken maar vond geen codes. Daarna naar een kleine plaatselijke vakgarage en die vond ook niks, maar op hun aangeven voortaan V-power getankt. Helaas hielp dit niets.

Na een beetje googlen vond ik als suggestie de elektrische bypasklep van de turbo en de vuldrukregelklep. Deze zijn vervangen (omdat ze niet zo duur zijn), maar ook dit was zonder resultaat. Hierna naar een specialist gegaan en die heeft in eerste instantie het brandstoffilter, de bougies en de bobines vervangen omdat hij een code zag voor overslag, maar verder waren er geen codes. Ook dit heeft geen resultaat gehad. Ik ben weer terug gegaan en toen heeft de monteur hem een paar dagen mee naar huis gehad zodat continu kon kijken en gelukkig maakte hij het ook mee. Hij zag een afwijking in het brandstofsyteem en daarna is de opvoer brandstofpomp vervangen en de bijbehorende computer. De nokkenasketting en diverse andere zaken zijn gecontroleerd in bleken in orde. Dit was samen €1400 en helaas heeft ook dit niks geholpen.

Ik heb zelf het gevoel dat het mogelijk toch een sensor ergens is die tijdens het (verder) opwarmen van de motor dit probleem veroorzaakt, maar dat is maar een gevoel. Iemand die hier ervaring mee heeft?

HansW211

Geplaatst door HansW211 , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T PRO, 4 maanden geleden

wat veel voor komt is dat er vervuiling in het inlaat traject en rond de kleppen zit je kan het inlaat spruitstuk demonteren en kijken of en hoe de vervuiling is.

groetjes jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.