Skoda Octavia: aanlopende rem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Omdat de oude remblokken schraapten tijdens het remmen en ik het idee kreeg dat ik in een koffiemolen zat heb ik de remblokken vervangen. Probleem was gelijk opgelost.
Nu wordt echter linksachter de schijf heet. Ik heb tijdens het monteren de geleidernokken van de blokjes ingevet met kopervet. Evenals de geleidergleuf waar de blokken in klemmen. De 2 busjes zijn eveneens ingevet en glijden makkelijk. Ik heb het volgende getest. Stuk autoweg gereden en zonder te remmen de auto laten uitlopen op een parkeerplaats. Voren en rechtsachter was de schijf koud. Linksachter heet. ik heb hierna het messingplaatje met de geleidergleuf eraf gehaald en goed schoon gemaakt en licht geschuurd, daarna weer ingevet met kopervet en de test nog eens gedaan. Nu was de schijf licht warm terwijl de rest koud was. Een verbetering want eerst kon ik de schijf niet eens vasthouden en nu was ie iets opgewarmd. Als ik de auto opkrik en het wiel ronddraai hoor je welliswaar de blokjes licht slepen maar niet zodanig dat het wiel afgeremd wordt. niet veel anders dan aan de rechterkant. Wat kan ik nog doen? De geleidergleuf in het messingplaatje iets verruimen zodat de blokjes iets makkelijk terugschuiven van de schijf? Ik ga over twee weken op vakantie maar heb er geen gerust gevoel over.

octaviadriver2013

Geplaatst door octaviadriver2013 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

klemt de zuiger niet, in de remklauw?? Zo ja, dan remklauw vervangen (of repareren).

octaviadriver2013 (0), 10 jaar geleden

de zuiger is naar mijn idee wel gangbaar. Laat zich heel makkelijk met daarvoor bestemd gereedschap terugdraaien. Of hij genoeg terugkomt na het intrappen van de rem?? Ik ga deze week de remklauw laten checken.

octaviadriver2013 (0), 10 jaar geleden

Wat mij ook opviel. De hefboompjes aan de remtangen (handrem) dienen helemaal terug tot tegen de aanslag aan te liggen. Dat was rechts wel het geval. Maar links kwam het hefboompje aan de remtang niet tegen de aanslag aan.

Roger 09 (0), 10 jaar geleden

je moet zorgen dat de hefboompjes van de handrem goed gangbaar zijn zodat deze tot tegen de aanslag komen!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.