Skoda Octavia: parkeersensor storing na wasstraat

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: AXR

Hallo,

De parkeersensor blijft piepen na een wasbeurt (constante pieptoon). Na enige dagen is het over en werken ze weer goed. Het is het oude model octavia 1U dat langer is doorgeproduceerd, met de dikke bumper.
Hoe kan ik de sensoren en bedrading controleren? Moet de hele bumper eraf?

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MiiPunto (0), 10 jaar geleden

Denk niet dat het probleem in de bedrading ligt, maar in de sensor zelf.

Je zegt zelf dat het na een aantal dagen weer normaal werkt. Mij lijkt het dan logischer dat het probleem is dat er vocht in de sensoren of één sensor heeft weten te komen, waardoor de sensor continue een obstakel ziet. De sensor kan dan immers niet 'vrij' waarnemen.

Als je kunt achterhalen WELKE sensor het is, is het wellicht raadzaam om de betreffende sensor te (laten) vervangen.

Mijn ervaring met electronica heeft mij al héél snel geleerd dat sensor problemen die vanzelf weer verdwijnen, vaak door vocht veroorzaakt worden.

Succes!

Erwin2907 (0), 10 jaar geleden

Mijn vermoeden is ook vocht, maar ik vroeg me af hoe verwijder ik de sensoren om daarbij en bij de bedrading te komen. Helaas kan ik niet uitvinden aan welke sensor het ligt want als hij dan constant staat te piepen helpt tikken tegen de sensoren niets, zodat ik niet weet welke sensor het signaal geeft.

MiiPunto (0), 10 jaar geleden

Doorgaans zitten de sensoren in de bumper geklikt en kun je van onder de auto 'in' de achterbumper kijken en dan kun je waarschijnlijk de bedrading ook zien lopen.

Als de ruimte is afgedekt zul je moeten kijken hoe e.e.a vast zit. Zijn meestal een aantal schroeven aan de onderkant en in de wielkas, die dan de ruimte bieden om 'in' de achterbumper te kijken.

Wellicht is het handig om, vóór dat je dat los zou gaan maken, je even checkt in wat voor staat die schroeven dan zijn. Sommige schroeven roesten erg makkelijk en dan is het handig om wat schroeven te hebben vóór je het spul los hebt getrokken.

Het HOEFT natuurlijk niet persé op een brug, maar dat is wel de makkelijkste weg. Als je de achterkant van de auto op as-steunen zet die hoog genoeg komen en stabiel staan, dan kun je ook al onder de achterbumper kijken.

Weet niet OF het werkt, maar wat je ook zou kunnen proberen: Simuleren en perslucht bij de hand houden. (compressor met een blaas-pistool) Laat via een tuinslang of flesje water over een sensor lopen terwijl de sensoren actief zijn. Zodra het systeem begint te piepen en blijft piepen, blaas je de sensor met perslucht droog. Mogelijk dat je de sensor op die manier kunt vinden. Moet je alleen even een manier bedenken hoe jij het water over die sensoren kunt laten lopen, zonder dat de sensoren jou waarnemen.

Ben benieuwd of je het kunt vinden!

Erwin2907 (0), 10 jaar geleden

Ik heb 1 voor 1 met de karcher de sensoren bewerkt, maar dit geeft geen verschil. Ik krijg het probleem niet opgewekt. Misschien is het enkel na de wasautomaat, die ook onder de auto spuit, dat het probleem daar zit. Toch nog eens klijken of ik de bumper fatsoenlijk los krijg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.