Skoda Octavia: Hoger toerental bij starten

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,2 TSI

Octavia 1,2 TSI is een half jaar oud en sinds een maand of 2-3 heb ik het volgende probleem.
Bij het starten met koude motor heeft de motor een hoger toerental dan normaal. Tevens is het geluid van de motor ook iets anders, Toerental is dan 1200, terwijl normaal 800 is. Dit duurt ongeveer 30-45 seconden of 200 meter ongeveer als je wegrijdt. Hierna zakt toerental weer naar 800. Dit hoger toerental na starten is ontstaan toen de buitentemperatuur omhoog ging het voorjaar. Heb gecheckt en als het buiten ongeveer 15 graden of meer is, is ook het probleem van het hoger toerental aanwezig. Is het lager dan 15 graden buiten (of parkeergarage) dan is het probleem niet aanwezig. Als de motor nog warm is na een vorige rit dan is het probleem van een hoger toerental helemaal niet aanwezig.
Systeem geeft geen storing aan. Bij de skoda dealer kon men bij het uitlezen ook niets vinden. Verder heeft het niets met het aan en uitzetten van de airco te maken zoals door de dealer werd gesuggereerd als mogelijkheid
Vraag is wat het kan zijn, of het kwaad kan en wat eraan te doen is.

octavia2013

Geplaatst door octavia2013 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Is normaal.
Met de hogere temp word de koude start meer verrijkt teneinde de motor mooi rond te laten lopen.

octavia2013 (0), 10 jaar geleden

Dank je. Had dit nog niet eerder meegemaakt met vorige wagens

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.