Skoda Fabia: Achterklep afstellen?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Ik heb een fabia1 combiwagen, tijdens de snelweg rijden hoor achter passingeer veel lawai zowel motor als van wegen. Volgens mij sluit achterklep niet zo goed, zit er ook een beetje spelling, hoe kan ik deze afsstellen?

assendorp

Geplaatst door assendorp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Door in de koffer te gaan zitten met de klep dicht kun je zien af het rubber overal goed aanligt??? Eventueel met een fikse lamp rondom naar binnen laten schijnen. Als dat niet het geval is eerst controleren of er een scharnier, of sluiting los zit. ook moet je controleren of de klep buiten netjes recht ligt en mooi past tussen de achterschermen. Als dat goed is moet je het rubber verwijderen op de plaats waar het niet aan ligt. De metalen rand waar het rubber op zit zul je dan met bv een houten hamer dichter naar de klep moeten tikken.. Geleidelijk natuurlijk. te beginnen met 1 tik, daarnaast 2 daarnaast 3 daarnaast 4 daarna 3 daarna 2 daarna 1. Het einde. beter eerst een tik over de gehele lengte. tik2 over een iets kortere afstand. tuk 3 nog korter en tik 4 in het midden.. Afhankelijk van de ruimte xal het natuurlijk minder of meer moeten zijn, maar wel er voor zorgen dat de vervorming vloeiend verloopt.
Het rubber moet uiteindel overal iets ingedrukt worden

Hans4040 (325) PRO, 12 jaar geleden

Je kan natuurlijk ook het slot afstellen...

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Hans4040]Je kan natuurlijk ook het slot afstellen...[/quote]
Door als eerste met het slot te beginnen verplaats je de klep dichter naar de achterlichten en de schermen, met de kans dat deze delen kontact gaan maken.

assendorp (0), 11 jaar geleden

Ik heb mijn auto verkocht! Ik hoorde van de koper dat auto een achter schade gehad had. Hij zag van spuitwerk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.