Skoda Fabia: Carterontluchting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 Mpi

Als ik de oliedop eraf draai merk ik dat mijn carter behoorlijk druk opbouwt, nu heb ik iets gelezen over de carter ontluchtingsslang die verstopt zou kunnen zijn, iemand enig idee welke slang dit is en hoe ik dit het beste kan losmaken en reinigen??
Verder lees ik ook dat dit kan komen door een vervuild luchtfilter, maar dit lijkt mij toch onwaarschijnlijk, heeft het oliefilter of luchtfilter hier ook iets mee te maken???

Motor loopt verder goed, alleen de druk in de carter is wat aan de hoge kant, waardoor er op termijn olie door de pakkingen geperst zou kunnen worden en dat wil ik graag voorkomen.

brutus69

Geplaatst door brutus69 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

waarom draai jij je olievuldop eraf tijdens het lopen,die hoort er gewoon op te blijven ik denk dat je problemen gaat zoeken die er niet zijn,de ene motor heeft nu eenmaal meer carterdruk dan de andere,pak BMW bijv, daar blaast de lucht als zijnde een compressor.

brutus69 (0), 10 jaar geleden

Probleem opgelost, druk schijnt hoog normaal te zijn...

brutus69 (0), 10 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.