Skoda Octavia: Achterverlichting werkt niet meer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Ben net voor de APK afgekeurd omdat mijn achteruitrijverlichting niet meer werkt. Ik heb even gekeken, mijn achterlichten branden heel vaag (vrijwel onzichtbaar bij daglicht) maar de remverlichting werkt wel gewoon. Ik las dat dat iets te maken zou kunnen hebben met een massa storing, zekeringen of de schakelaar voor de achteruitrijverlichting.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken, wat zou het probleem kunnen zijn?

codergrit

Geplaatst door codergrit (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Zou als eerste stekker van de achteruitrij schakelaar op de bak eraf trekken en met contact aan de 2 draden met elkaar verbinden, gaat de achteruitrij verlichting nu wel aan dan schakelaar stuk, gaan ze niet aan dan kan het van alles zijn, van bedrading tot een voeding/massa die er niet is, dan wordt het gaan meten.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

meten is weten h, spannings verlies via massa?

codergrit (0), 10 jaar geleden

Hoe meet ik zoiets? Elektriciteit is nooit een van mijn sterkste punten geweest maar ik wil het graag leren.

Ik herinner mij trouwens net dat ik zo een 2 weken geleden een comfort-computer onderdeel heb vervangen die verantwoordelijk is voor onder andere de ruitenwissensproeier. Het probleem wat ik nu heb zal wel ongeveer rond die tijd ontstaan zijn. Zou dat iets met elkaar te maken kunnen hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.