Skoda Fabia: Auto houdt in + gaspedaal reageert slecht/niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemorgen,

Ik heb zo'n 2,5 maand gelden een Skoda Fabia gekocht en er zijn wat problemen.

Ik heb al een paar keer gehad dat als ik weg wil rijden thuis of op het werk (vlak na het starten van de auto, dus na een aantal uren stil te hebben gestaan) het net lijkt alsof het gaspedaal niet goed pakt bij het op laten komen van de koppeling.
Hetzelfde probleem heb ik vorige week gehad toen ik met de koppeling ingetrapt aan het uitrollen was in de 2e versnelling en de koppeling vervolgens weer op liet komen en gas gaf om verder te rijden. De auto reageerde een aantal seconden helemaal niet op het gaspedaal, zelfs niet toen ik hem helemaal onderin had (auto versnelde niet en toerental reageerde ook niet)
Als ik gewoon aan het rijden ben op de weg en het gaspedaal ineens intrap (heb ik gedaan om te testen) reageert de auto ook niet meteen, maar duurt misschien een seconde ofzo.

Vanmorgen heb ik voor de eerste keer gehad dat ik stond te wachten voor een rood stoplicht en de auto ineens afsloeg. Ik heb de auto opnieuw gestart en de rest van de rit had ik het idee dat de auto constant inhield in alle versnellingen (de rest van de rit was zo'n 15km, zowel stadsverkeer als snelweg).

De auto doet niets raars met zijn toerentallen.

Hebben jullie een idee waar dit in kan zitten?

Ik heb daarnaast ook het probleem dat de binnenverlichting en de zoemer van de buitenverlichting het niet doen. Ook de achterklep ontgrendeld maar zelden en gaat alleen open met hendel bij de bestuurdersstoel. Dit heb ik opgezocht en zou kunnen liggen aan een defect deurcontact heb ik gelezen?!

Ik heb niet echt verstand van auto's en de techniek ervan, maar het lijkt me dat dit twee totaal verschillende problemen zijn. Of zouden ze toch iets met elkaar te maken kunnen hebben?

Ik hoor graag van jullie. als er meer gegevens nodig zijn hoor ik het graag.

Pouw

Geplaatst door Pouw (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

noordhoek (0) PRO, 11 jaar geleden

dit heeft waarschijnlijk te maken met een kapot gasklep huis deze dient vervangen te worden maar laat hem eerst eens uitlezen bij een skoda dealer.
gr joost

Pouw (0), 11 jaar geleden

Ik ben gisteravond even bij de garage geweest en we hebben de auto uitgelezen. Hij gaf de volgende melding: 16706 Toerentalsensor G28 geen signaal P0322.

Er is een nieuwe sensor besteld.

We hebben ook nog even naar de gasklep gekeken, maar deze zag er op zich wel prima uit. Waarschijnlijk wordt de gasklep bij het vervangen van de sensor nog even schoon gemaakt.

noordhoek (0) PRO, 11 jaar geleden

oke ik hoop voor je dat het met die sensor verholpen is ik denk het wel.
gr joost

Pouw (0), 11 jaar geleden

Gisteravond is de sensor vervangen en het probleem lijkt opgelost te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.