Skoda Fabia: Brandstof meter vast gelopen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4MPI

Hallo,

Ik heb een Fabia 1.4MPI uit 2000 en nu lijkt het erop dat de brandstof meter 'vast' is gaan zitten. Als ik de autosleutel eruit haal dan gaat ie wel naar links (nul). En als ik de contact aanzet gaat ie ook netjes naar rechts maar geeft altijd aan dat de tank helemaal vol zit. Terwijl ik inmiddels 250km op de teller heb staan!!

De laatste keer bij het tanken, heb ik de tank echt helemaal vol gegooid, zou dit ermee te maken kunnen hebben?

Hoe zou ik dit zelf kunnen verhelpen, waar moet ik zoeken?

Ik heb al gezien dat rechts achter, onder de zitbank een klep met draadjes zit die uitmond in de brandstof tank. Maar ik weet niet waar ik daar precies naar moet zoeken en hoe ik dat ding het best kan demonteren. Ik vermoed dat er in de tank iets vast is gaan zitten (vlotter?) waardoor een sensor 'denkt' dat de tank nog vol zit...

Grt.

Skado

skado

Geplaatst door skado (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kunt met de testkast een actuatortest uitvoeren op het instrumentenpaneel om de metertjes te testen en te zien of ze nog goed zijn,maar ik vermoed eerder een defecte vlotter on de tank.
Vaak kun je gewoon de grote geribbelde plastieke moer losdraaien om in de tank te komen,maar zorg er wel voor dat de tank bijna/half leeg is,anders wordt het een rommeltje.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.