Skoda Octavia 2002: Cilinder overslag

Bouwjaar: 2002

Sinds 3 maanden in bezit van Octavia 2.0, tot nu toe drama. Gekocht bij garage met jaar garantie dus dat is het probleem niet. Sinds het begin stotterde hij regelmatig en stond ik regelmatig aan de uitleesapparatuur met als storing cilinderoverslag. Hele electronische gedeelte gecontroleerd met als bevinding kapotgeslagen bougiekabels (55.000 km). Die vervangen, auto reed weeer prima. Na op vakantie te zijn gegaan op de Duitse Autobahn geen vuiltje aan de lucht totdat het begon te regenen of het wegdek nat was, weer cilinder overslag met enige regelmaat, zonder storingslampje. Motor onrustig, klote. Weer naar de garage die deelde mede zolang er geen storingslampje brand is het voor de motor acceptabel. Vraag is dan ook: is dit acceptabel en kan dit schade geven aan de motor? Is er iemand met een soortgelijk, al opgelost, probleem. Motor is VW blok en ligt zowel in VW als Skoda als in Audi.

Shamira

Geplaatst door Shamira (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

cilinderoverslag kan div. oorzaken hebben ,nniet zo simpel om hier zo de oplossing neer te zetten.
maar als je nog garantie hebt zou ik hem bij de garage achterlaten, net zolang tot het opgelost is .
ook deze motor hoort zonder cil. overslag te werken

tijne (0), 18 jaar geleden

controleer of de bougy kabels nog goed zijn en anders vervangen (kunnen door slaan en dan slaat hij een slag over)

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.