Skoda Octavia: Hoe rijden deze auto's op G3?

Bouwjaar: 2000

Goedendag. Ik zit te denken om misschien een Skoda Octavia op G3 te kopen. Zijn er specifieke problemen met deze auto's op Gas ? Kan de cilinderkop goed tegen het Gas of moet de cilinderkop al snel gereviseerd worden. ZIjn een boel vragen maar ben erg benieuwd. Groeten van Henk.

henkie4437

Geplaatst door henkie4437 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo henk..

deze skoda heeft een vw motor van huis meegekregen! deze willen prima op LPG..

paul,

jeroen5312 (0), 18 jaar geleden

Beste Henkie,

Ik ken twee Octavia's op gas in kennisenkring. Beide 1.6 de ca. 100 pk VAG motor. Geen problemen in jaren tijd maar de eerste uit 1999 (leasebak) werd heel hardhandig gebruikt. Deze heeft uiteindelijk een motorprobleem gehad maar nooit is duidelijk geworden of dit mogelijk gelgen heeft aan het raken van een vluchtheuvel met de onderzijde. Ik heb zelf enekele gasautos's gehad (Honda en Mitsubishi) en nooit problemen gehad zelfs niet met afstelling of wat dan ook. Bij de Civic is de verdamper een keer versleten geweest na ca. 150.000. Dat is risico van het vak (maar niet goedkoop). Ik denk dat je met gas wel wat extra onderhoudskosten in reservering mee moet nemen. Aan de andere kant kun je met een diesel ook wel eens pech hebben. Maar als je een aantrekkelijk geprijsde TDI octavia tegenkomt zou ik het wel weten. Ze zijn echt lekker. Suc6

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Als er een DGI systeem van AG in zit kan je problemen met het gassysteem verw88. Dit systeem is niet bepaald een voorbeeld van het beste wat de gasbranche te bieden heeft.

henkie4437 (0), 18 jaar geleden

Ok. Ik kan dus met een gerust hart uitkijken naar een Skoda Octavie. Alvast allemaal bedankt.

SkodaEst (0), 18 jaar geleden

Beetje laat: ik heb er een uit 2001 met 89dkm op LPG G3 (AG)
Gaat prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.