Skoda Fabia Combi 2001: computer defect?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AQW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 50

De stuurbekrachtiging is sinds een maand of drie uitgevallen en op het dashboard brandt het lampje ervoor continu. De olie in de stuurbekrachtigingspomp is voldoende. Ook met krachtig links en rechts draaien van het stuur vanuit parkeerplaats geen verbetering. Bovendien sinds 2 weken gaan de deursloten spontaan werken. Ze blijven wel 5 minuten aan en uit gaan. En ook de oranje lampjes aan de binnenkant van de deur gaan branden ook als de deur goed dicht zit. Hierdoor kan de accu dus leeglopen, hetgeen al 2 keer gebeurd is. Heb de klem er maar afgehaald om dit te voorkomen. Ik denk dat er iets mis is met de computer van de auto. Wie kan me raad geven hoe dit op te lossen?

ton61

Geplaatst door ton61 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Je auto heeft meer dan 1 computer. De stuurbekrachtiging heeft een eigen computer en de centrale deurvergrendeling heeft ook zijn eigen computer, net als het Abs de Airbags en de motor.
Er is denk ik niets mis met die computers. Het zal wel iets anders zijn.
Om dat te weten te komen moet de auto volledig uitgelezen worden.
A.d.h.v. de gevonden foutcodes in de diverse systemen kun je dan verder gaan met zoeken/repareren.

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

kun je helaas niet zelf oplossen.
heb het idee dat in de bcm zit deze kan niet zomaar gewisseld worden moet gecodeerd worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.