Skoda Fabia Combi 2001: moet de stuurbekrachtiging werken na apk keuring?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AQW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 50

De stuurbekrachtiging doet het dus niet en het oranje waarschuwingslampje brandt continu. Het stuurt zwaar, maar dat vind ik geen probleem.
Maar nu wordt ie volgende week apk gekeurd. Wat mij betreft mag hij zonder stuurbekrachtiging blijven. Maar is dit wettelijk? Of is het vereist dat die stuurbekrachtiging het doet?

ton61

Geplaatst door ton61 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

APK artikel 5.2.29

9.
De stuurbekrachtiger moet goed functioneren.

Wijze van keuren
Voor de controle van de stuurbekrachtiger wordt bij uitgeschakelde motor het stuurwiel naar links en rechts bewogen. Vervolgens wordt met draaiende motor het stuurwiel opnieuw naar links en rechts bewogen, hierbij moet de werking van de stuurbekrachtiger voelbaar zijn.

Officieel is dit dus een afkeurpunt.

j.baars (0), 2 jaar geleden

Boven op de accu zit een zwart plastic kastje, in dit kastje zitten een aantal strippen. dit zij zekeringen.
Is, ik meen de rechtse hiervan niet doorgebrand?
Als dit wel zo is even starten en op die strip een punttang zetten en iemand aan het stuur laten draaien om te kijken of het dan wel werkt.
Heb dit al eens meegemaakt.

    De zekeringen zijn in orde. - ton61 (0), 2 jaar geleden

j.baars (0), 2 jaar geleden

er staat geloof ik 40 Amp op die stripzekering. Te koop bij de dealer.

check

Beste antwoord, geplaatst door bert klein (25) PRO, 2 jaar geleden

Als de stuurbekrachtiging nog enigzinds werkt en het lampje stuurbekrachtiging brand dan mag je hem goedkeuren Reparatie-en of afkeurpunt[en] {RA15} moet de auto wel voor 1 / 01/2018 zijn.
Meestal electronische gedeelte v/d pomp defect door carrosie ,als je met uitlezen niet in de stuurhulp kunt komen weet je al genoeg, pomp zit achter linker bumperhoek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.