Skoda Fabia: condensor

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1,2

De garage verteld mij dat mijn airco niet werkt omdat de condensor kapot is door een steentje.
Weet iemand waarom er geen bescherming is geplaatst voor de condensor.
Ik kan wel een nieuwe condensor laten monteren, maar dan kan in principe deze de zelfde dag weer door een steentje worden geraakt.
Op internet zie ik dat het probleem veel vaker voorkomt en ik vind dat Skoda of de garage dit probleem zou moeten verhelpen.

Groetjes Coos




[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u een nieuwe vraag retour krijgt....[/b]

dupl-u-6230-5dd1493e4ad8c+coos

Geplaatst door dupl-u-6230-5dd1493e4ad8c+coos (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 10 jaar geleden

[quote=coos]ik vind dat Skoda of de garage dit probleem zou moeten verhelpen.[/quote]
Ga naar een Skoda dealer en stel het voor...

[color=red]Vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/color]

Pascal Limpens (0) PRO, 10 jaar geleden

je kunt je condensor een beetje beschermen door de openingen
voor in de auto dicht te maken met fijn horre gaas.
De luchtstroom blijft zo optimaal en je heb een kleinere kans
op steenslag op de condensor.
Dealer zal dit niet doen, die verkoopt liever een nieuwe condensor.

tedkroon (0), 10 jaar geleden

Horrengaas slipt dicht na een paar jaar. Indien je dit niet voorkomt dan wordt je koeling verstoord. In de rally wordt het wel toegepast omdat het risico veel groter wordt.

Conclusie: het is een risico afweging en aangezien het faalpercentage klein is handhaaft de automobielsector de huidige constructie.

kaleido 1 (1460) PRO, 10 jaar geleden

Ik vind het een beetje kort door de bocht , om te zeggen dat de garage/skoda dit op moet lossen.
Dan zouden ze ook magneten voor de banden moeten monteren om te voorkomen dat je een spijker in de band krijgt.
Een oplossing is aluminium racegaas , gaat niet verstopt zitten en houd wel steentjes tegen .

dreuge (0) PRO, 10 jaar geleden

Moeten alle sterretjes en barsten in de voorruit als gevolg van steenslag ook door de dealer betaald worden. En de motorkap die beschadigd raakt. Zo kun je wel bezig blijven.
Een lekke condensor door steenslag komt mij de meeste merken voor. Maar er is wel een rooster te krijgen. Die kun je voor de condensor plaatsen dmv clipjes. Die kun je bij de dealer bestellen.

dupl-u-6230-5dd1493e4ad8c+coos (0), 10 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reacties.
Ik wil even reageren op Kleido 1 en dreuge.
Kaleido 1: ik kan me niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer een lekke band gehad heb door een spijker, dat zal denk ik meer dan 10 jaar geleden zijn, dus meer dan 300.000 km. De banden zijn steeds beter geworden, dus komt het minder vaak voor.
Dreuge: Ik heb met deze auto inmiddels 47.000 km gereden en zover ik weet heb ik in de lak en de voorruit nog geen last van steenslag gehad. Dit komt ook mede doordat de stroomlijning van de auto´s is verbeterd.
Ook denk ik dat daar alle auto´s daar last van hebben en ik zou ook niet weten hoe je dat zou kunnen voorkomen. Maar u geeft zelf al aan dat er roosters zijn die het probleem van een defecte condensor door een steentje voor een groot deel kunnen voorkomen.
Ik vind dan ook dat ik door de garage er op gewezen had moeten worden dat de Fabia daar gevoelig voor is en dat er een oplossing voor is. Een garage heeft volgens mij de plicht om zijn klanten zo goed mogelijk voor te lichten.
Wat heeft het voor zin om een zuinige auto te kopen en dan met dergelijke kosten te worden opgezadeld.

Groetjes Coos

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

De 1 auto is de andere niet, kunnen geen appelen met peren vergelijken.
Een zuinige auto zal ook slijtage hebben?

Beste man, je moest es weten hoeveel condensors ik jaarlijks vervang door steenslag...! en is dat niet alleen de Fabia, het is al eerder vermeld door Dreuge.

Doe je beklag bij de fabrikant, importeur en dealer, maar niet hier...met het gelijk wat jij probeert te halen vang je bot.

Succes

Mausx (0), 10 jaar geleden

En Coos heeft mischien nog nooit een lekke band of steenslag in de voorruit gehad maar de rest van de wereld heeft er genoeg last van. Heeft niets te maken met de auto's van tegenwoordig.

Als je niet wilt dat dit gebeurt dan moet je een Leopard-tank kopen.

kaleido 1 (1460) PRO, 10 jaar geleden

En ook die gaan stuk maurice.
Einde discussie , zinloos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.