Skoda Octavia: Cruise control hapert

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Ik zit nu op 291.000. Ik maak veel gebruik van de cruisecontrol.
Ik heb vorig jaar ook een halve dag gehad dat de cruisecontrol niets meer deed. Na een rust en opnieuw rijden was het weer in orde.
Ook nu herstelt het vanzelf. De laatste dagen geen last meer. Toen het wat kouder en ook erg vochtig was (mist) heb ik een paar keer een storing gehad vorige week.
Eén rit klikte hij opeens van zijn snelheid af en de rest van die rit was het knopje lam. De bovenste schakelaar stond trouwens naar links, dus daar lag het niet aan.
Een keer ervan lukte het maar 1 x om de snelheid in te stellen. Daarna op die rit deed alleen de tuimelaar naar boven het nog. Ik kon dus wel snelheid herpakken of snelheid iets verhogen, maar nieuwe snelheid instellen en snelheid iets verlagen (tuimelaar naar beneden) deed het niet.
Eerstvolgende rit was alles weer in orde.
Heeft iemand een idee of dit iets in het knopje is, iets onder de motorkap of iets in de software?

Paulus53

Geplaatst door Paulus53 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou je kan de cruise control laten uitlezen het komt voor dat het door de schakelaar komt maar dat zie je dan met uitlezen.

groetjes jan.

Paulus53 (0), 12 jaar geleden

ok dank je

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.