Skoda Octavia: Voorzijde Ochtavia I te laag

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik heb een Octavia (eerste type!) uit 2006 met trekhaak. Achter zijn hulpveren geplaatst, waardoor de auto aan de achterzijde iets omhoog komt. aan de voorzijde is de auto echter erg laag en door het licht naar voren kantelen van de auto (door die hulpveren) raak ik nogal snel de grond aan de voorzijde. Is deze voorzijde op de een of anderer manier op te hogen? En weet iemand hoe ik moet meten of de auto voor daadwerkelijk te laag ligt?

Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1635) PRO, 12 jaar geleden

Auto is toevallig niet verlaagd.
Anders zou ik andere hulpveren monteren omdat de auto aan de voorzijde ophogen je op veel technische problemen gaat stuiten.
Kun je beter een 4x4 kopen lekker hoog op de wielen.

Erwin2907 (0), 12 jaar geleden

Hoi Ferrie,

Zover ik weet is de auto niet verlaagd aan de voorzijde, maar ik moet nog uitzoeken hoe hoog de auto nu moet staan aan de voorkant. Misschien is daar een vaste maat voor? Een 4x4 zou inderdaad een mooie optie zijn, echter een andere auto kopen zit er kwa budget nu niet in ;)

Erwin

kaleido 1 (1635) PRO, 12 jaar geleden

Dit verschijnsel zie je wel vaker als er hulpveren gemonteerd worden.
Octavia van de eerste serie staat zowiezo niet erg hoog op de wielen.
De auto heeft een vrij lage en lange voorkant waardoor als hij van achteren hoger wordt gezet hij aan de voorkant naar beneden komt.
Er bestaan hulpveren die de auto nauwelijks hoger zetten maar die progressief veren , dus het eerste stuk gewoon comfortabel maar bij belasting een stuk stugger worden dus niet zover inzakken.
4x4 is ook voor mij niet weggelegd was meer een geintje.

Erwin2907 (0), 12 jaar geleden

Wat je beschrijft is inderdaad precies het probleem. Normaal is het niet zo dat ik zoveel raak ook, maar in de winter op b-wegen en op bospaden fungeert de voorkant als sneeuwschuiver. Ik ben bang dat ik ermee zal moeten leren leven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.