Skoda Octavia: bandenspanningslampje blijft branden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 tdi

ca. 3 dagen en 300km na het verwisselen van de zomer sloffen voor die voor de winter, gebruikte banden op nieuwe alu vegen, is het bewuste lampje gaan branden. normaal is dat even resetten maar dat wil nu niet lukken.
naar de garage geweest en aan de vagcom, hier geeft hij een vage foutcode waar zelfs een zeer bekende dealer geen chocola van kan maken, advies is: code wissen, rijden, resetten (knop ingedrukt houden) en dan moet het goed gaan.
Het gaat dus niet goed.
Zodra de foutcode is gewist en de sleutel in het contact uit en aan wordt gezet is de foutcode weer aanwezig en het lampje brandt ook steeds.
Bij het indrukken van de resetknop op de middenconsole knippert het lampje een keer en blijft verder gewoon branden, ook al blijft je de knop nog 10 min. ingdrukt houden.
dit systeem is gelinkt aan het ABS systeem, hierin zijn geen foutmeldingen uitsluitend die van de bandenspanning.
Dus code wissen, sleutel verwijderen en weer op contact zetten laat het lampje gewoon branden, resetten op midden console stilstaand of rijdend maakt niet uit.
iemand een idee?

stuyversandt

Geplaatst door stuyversandt (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij VW wel eens gehad precies hetzelfde en daarbij lag het toen aan het abs regelapparaat die stuk was.

stuyversandt (0), 12 jaar geleden

Ricky

bedankt voor je reactie, waren er bij die VW geen andere foutmeldingen/codes?

barry

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat is/was die "vage" foutcode? Liefst compleet met nummer.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=stuyversandt]Ricky

bedankt voor je reactie, waren er bij die VW geen andere foutmeldingen/codes?

barry[/quote]
Nee er waren geen storingen opgeslagen die ermee te maken hadden en de bedrading van die schakelaar gaat direct naar het abs regelapparaat dus of de schakelaar stuk of het regelapparaat, bij mij dus dus het regelapparaat. Om het zeker te weten kan je met de testkast die schakelaar testen of anders even een andere aansluiten en als het dan nog niet goed is dan regelapparaat van abs stuk. (dit is zo met vw maar skoda is voor 99% hetzelfde)

stuyversandt (0), 12 jaar geleden

allen,

afgelopen dinsdag naar de dealer, heeft de VST/VCT gereset probleem opgelost.

allen dank voor het mee denken

barry

Skoda2006 (0), 4 jaar geleden

Hallo Barry,

Ik zit met hetzelfde probleem. Ik weet dat het 8 jaar geleden is maar misschien kan je me helpen. De dealer krijgt het lampje ook niet uit. Ik heb per ongeluk het contact uit gehad tijdens het rijden. Sindsdien brandt het lampje. Kan je me vertellen wat je moet doen op het inlees apparatuur? Zodat ik dat kan melden bij de dealer.
Mijn dank is groot

Mvg Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.