Skoda Octavia 2007: Na wisselen accu rechterzijde stroomloos

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Na het vervangen van de accu is de rechterzijde van de auto plotseling stroomloos. Het volgende werkt niet meer:
- ramen open/dicht van beide rechterdeuren
- uitstapverlichting onder de spiegel rechts
- knipperen van richtingaanwijzers bij afsluiten/openen
- rechter deuren sluiten niet meer af, ook niet met de knop in de middenconsole.

Bovenstaande zaken werkten nog wel voor de vervanging van de accu.

Vooral het laatste is een vervelend punt: ik kan de auto niet meer onbewaakt laten staan, handmatig afsluiten is niet mogelijk.
Weet iemand misschien waar we het moeten zoeken?

Al vast bedankt voor de antwoorden.

Met vriendelijke groet,
Robert

robert481

Geplaatst door robert481 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Idd wel apart dat het gebeurt is na het vv van de accu maar rij even langs de dealer en laat hem uitlezen en kijk of er een storing in staat, een defecte zekering zou ook nog kunnen maar haal geen zekeringen eruit voordat je hem laat uitlezen want dan creeer je storingen en dan weet je niet meer welke storing de boosdoener is.

robert481 (0), 12 jaar geleden

Dank voor je antwoord Ricky.
De monteur is er al mee bij de dealer geweest. Daar vond men alleen dat de rechterzijde geen spanning had. De accu is er opnieuw uitgeweest om te kijken of er misschien iets klem of los zat, dat was niet het geval, de accubak is (behalve de accukabels) leeg.
We zoeken het eigenlijk ook niet in de zekeringen: ramen voor en achter lopen over verschillende zekeringen. Die zouden dan beide stuk moeten zijn. Bovendien zijn die (op het oog) gecontroleerd.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Maar hebben ze hem ook uitgelezen en weet je welke storingen erin staan? Dat is het belangrijkste om te weten.
In elke deur zit een computertje die afzondelijk uitgelezen kan worden, als de testkast daar niet in komt dan weet je al meer dan krijgen ze geen plus of massa maar kunnen ze wel uitgelezen worden dan werkt de computer alleen niet hetgene wat hij aanstuurt en dan weet je alweer meer.

P.s zekeringen moeten ze doormeten en niet op het oog controleren want heb al vaker gehad dat ze er goed uitzien maar toch onderbroken zijn. (net zoals een lampje er goed uit kan zien en toch niet brand).

robert481 (0), 12 jaar geleden

Dank je Ricky, ik geef de info door aan de monteur. Misschien weet hij de foutcode nog. Maandag verder, dan gaat de auto terug.

robert481 (0), 12 jaar geleden

De foutcodes:
F(1332 Deur stuureenheid voor bijrijderskant) 387
F(1334 Deur stuureenheid voor bijrijderskant achter rechts) 389

Het lijkt er dus op dat beide kastjes in de rechterdeuren geen stroom krijgen. Zitten ergens stekkerverbindingen die we zouden kunnen controleren? Of zit er in de buurt van de accu iets waarvan beide deuren stroom krijgen?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Meestal is regelapparaat achter een slave van rechtsvoor en aan de linkerkant net zo, dus misschien is die van rechtsvoor stuk. Is opzich zo te controleren, meten met aangesloten stekker op de voedingsdraden van het regelapparaat en dan alles in de auto aanzetten en als je dan 12 volt meet dan is de stroomvoorziening goed. Dan met een scoop het can-bus signaal meten en als die ook aankomt op rechtsvoor dan is het regelapparaat stuk.
Als deurpaneel eraf is dan is dit in 10 minuten gemeten. Is dit niet goed dan ligt het aan de bedrading of zekering.

robert481 (0), 12 jaar geleden

Vandaag is de deurbekleding geopend. Het regelapparaat kreeg wel stroom, we gaan er dus vanuit dat dit stuk is. Morgen probeert de monteur een gebruikte te pakken te krijgen om hiermee te testen.

Update: Probleem opgelost!
Zojuist heeft de monteur de auto gebracht. Alles werkt weer. In het voorste regelapparaat vond hij een paar losse contactjes. Deze heeft hij vastgesoldeerd waarna alles weer werkt.

@Ricky: zeer bedankt voor je hulp!

Lieve Gompy (0), 12 jaar geleden

Dit soort forums is toch een mooi iets hoor...

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het weer werkt en toch heel toevallig dat het gekomen is na het losnemen van de accu maar dit soort toevalheden heb ik al vaker meegemaakt in de garage met soms een boze klant als gevolg haha maar dat kan ik wel begrijpen.
En idd een heel mooi forum dit en altijd weer leuk om op te zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.