Skoda Fabia Combi 2015: Dsg / spiraal / bandenspanning/ U0101

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: Cusb, Vermogen (kw): 66

Hallo,

Heeft iemand ervaring met het volgende:

Ik heb pas een skoda fabia 2015, 1.4tdi met 161000km met een DSG7 aangeschaft.

Ik heb 300km na aanschaf van de auto moeiteloos gereden. Nadat de auto een half uur heeft stilgestaan, kreeg ik de auto niet meer aan de praat, omdat de P stand ging knipperen.

Na 3 uurtjes wachten stopte het geknipper en kon ik weer starten. Ik heb daarna 9km gereden en op het moment dat ik de auto wilde parkeren ging het spiraal lampje, bandenspanning aan en de D/S stand van de wagen ging weer knipperen.

ik heb de auto toen uitgelezen met een obd apparaat van de anwb, uitkomst daarvan was U0101 versnellingsbak/apparaat: geen communicatie. De volgende dag heb ik een nieuwe accu aangeschaft en geplaatst, ik heb met de nieuwe accu 10km gereden en jahoor, spiraallampje en bandenspanning ging weer aan, en de D/S stand ging weer knipperen.
En weer de auto uitgelezen en weer dezelfde foutmelding, U0101.

Heeft iemand hier ervaring mee? Zoja dan hoor ik het graag van jullie.

Groetjes,

Mbenaalam

Geplaatst door Mbenaalam (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (275) PRO, 2 jaar geleden

Auto bij garage gekocht , zo ja terug ivm garantie , waarom heb je de accu vervangen ?

Mbenaalam (0), 2 jaar geleden

Ik heb de auto aangeschaft bij een handelaar in duitsland. Ik had de accu vervangen omdat de auto de eerste 3 sec niet soepel genoeg ging. En dat was ook een van de adviezen van de handelaar

bert klein (20) PRO, 2 jaar geleden

Auto uitgerust met start/stop sijsteem., wel een efb /agm accu gemonteerd en aangemeld,anders kans op diverse valse storingen.
Auto uit laten lezen, en gericht storing zoeken meestal transmission control module [megatronic]

Mbenaalam (0), 2 jaar geleden

@bert klein,

De auto is inderdaad uitgerust met een start/stop systeem. Ik kreeg al deze meldingen voordat ik een nieuwe accu had geplaatst. De accu die ik heb geplaatst is een VARTa AGM accu, hij is zo ver ik weet niet ingeleerd.

Het gekke is dat ik eerste een bandenspanning melding krijg van de band linker voor en achterband, vervolgens het spiraal lampje, waardoor ik de automatenbak niet meer ken gebruiken. (Noodloop) denk ik dan.

Hij geeft inderdaad aan dat er geen communicatie is met de versnellingsbak/regelapparaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.