Skoda Fabia 2006: start niet na compressie meten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6Y5, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste mensen, wie kan mij uit de brand helpen?

Mijn Skoda Fabia 1.4 (benzine) uit 2006 wilt niet meer starten nadat ik compressie in de cilinders met koude motor heb gemeten. Compressieresultaten zijn:
Cilinder 1: 15,5 bar
Cilinder 2: 15,5 bar
Cilinder 3: 14,5 bar
Cilinder 4: 15,5 bar
Ik heb alles terug gemonteerd en toen geprobeerd motor te starten. Ik hoorde toen dat de motor op 3 of zelfs 2 cilinders draaide. Toen weer alles losgekoppeld, alle bougies nagekeken en bobines met bougies erin op vonk gecontroleerd. Toen zag ik dat op twee bobines slechte vonk en op 2 bobines geen vonk was. Daarna alsnog alles weer gemonteerd en geprobeerd motor te starten. Helaas sloeg hij niet meer aan. Ik hoorde geen teken van aanslaan alsof hij niet vonkt of geen benzinetoevoer (of geen benzinedruk) heeft waardoor die niet kan aanslaan.

Iemand enig idee wat er mis is?

Tweede vraag: Hoe test ik of de bobine en kabelboom (los van elkaar) in orde zijn?

tresso

Geplaatst door tresso , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

JGC, 2 maanden geleden

Of je bobines overleden zijn of de kabelboom kapot is kan je testen door de bobines om te wisselen. Als de bobine zonder vonk op een andere positie wel vonk geeft ligt het aan de kabelboom.

tresso, 2 maanden geleden

Bedankt voor reactie,
Idee waarom is dat gebeurd? [ als de bobine kapot gegaan zijn ]
Vonken getesten misschien?
Vorige week heb ik een keer alles los gekoppeld en de bougies gecontroleerd , de gaten stofgetuigen en omgeving schoon gemaakt, alles weer terug gemonteerd en was geen probleem met starten of iets anders. Gelijk deed alles normaal. ZONDER VONKEN TESTEN.
Dit keer wilde ik de compressie meten om een nieuwe meet apparaat te testen omdat wij volgende week met vakantie gaan. Wat is mis gelopen dit keer weet ik gewoon niet.
Groeten

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Lees eens uit, computer kan ook ontregeld zijn , heb je getest met afgesloten benzinepomp , zou kunnen dat hij nu verzopen is .

tresso, 2 maanden geleden

benzineslang weg gehaald en dicht gemaakt dan getest

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.