Skoda Octavia: Elektra problemen Skoda Octavia

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 75 kW

Dit probleem betreft mijn Skoda Octavia Combi 75 kW Benzine uit Dec. 2002

Ik heb deze auto gekocht in Aug 2009.
Sinds de aankoop heb ik al 3x het rechter remlampje vervangen omdat de draad was doorgebrand; volgens mij is 'ie nu weer kapot.

Vanochtend werkte de cruise control niet meer. Het gaspedaal gaf ook problemen: soms hield de motor ineens in (alsof ik het gas los liet, maar dat deed ik niet). Als ik dan m'n voet van het gaspedaal haalde en het daarna weer indrukte, dan reageerde de auto (gelukkig) wel weer op het gaspedaal.

Maar vanmiddag bleek dat het remlicht (midden en links) bleven branden als ik ook de normale verlichting aan had. Normale verlichting uit, dan waren ook de remlichten uit.

En het gaspedaal reageerde op het inschakelen van de verlichting: als ik het licht aan deed, dan leek het net alsof ik ook het gas losliet. Even de voet van het gas halen en daarna weer indrukken: dan werkte het gaspedaal weer.

Heeft iemand dit eerder mee gemaakt (of iets gelijksoortigs) ?

Suggesties zijn welkom

Bij voorbaat dank

Frank

Frank K.

Geplaatst door Frank K. (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Een diesel reageert anders als het rempedaal is ingetrapt.
Doordat je remlichten gaan branden denkt de motor-computer dat je tegelijk remt en gas geeft.

Zit er een trekhaak onder?

Frank K. (0), 13 jaar geleden

Het is geen diesel, maar een benzine.
En er zit wel een trekhaak onder. Het is inderdaad misschien een goed idee dat ik de aanhangerstekkerdoos even los haal (dat zal ik straks doen en bericht wel weer terug).

Verder ontdekte ik vanochtend nog iets: toen ik de achterklep dicht gooide begonnen de remlichten te knipperen. Dus die kortsluiting zit ergens a/d achterzijde van de auto (want die beweegt als je de klep dicht gooit).

Bedankt voor alle suggesties.

Frank

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Sorry, mijn fout. Maar ook in dit geval ziet de benzine motorcomputer dat je remt en gas geeft tegelijk.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat de kortsluiting (waarschijnlijk bij het doorvoerrubber van de achterklep) repareren, ik denk dat al je problemen met de auto dan verholpen zijn.

Wat oldford zegt klopt.

Gr. Harry

Frank K. (0), 13 jaar geleden

Vanochend ben ik eerst zelf op zoek gegaan naar het probleem.
Zoals ik al had geschreven, zat de kortsluiting ergens achterin de auto. Dus ik heb de trekhaak stekkerdoos los gehaald -> geen probleem.
Ik heb de bedrading links & rechts in de baggageruimte gecontroleerd -> geen probleem.

Omdat ik a.s. maandag toch een goed werkende auto nodig heb, ben ik maar naar de Skoda Dealer in Zwolle gereden (Korterink).
Welnu, dit was het duurste lampje dat ik ooit heb laten vervangen, maar ik ben er erg blij mee.

Binnen 5 minuten had de monteur het probleem gevonden: er zat een kortsluiting binnenin het rechter (weer !) achter- & remlampje !

Lampje vervangen -> probleem over.

Dat was dus weer een "leer moment" voor mij: de kortsluiting kan ook in een lampje zitten. Daar heb ik nooit bij stil gestaan.

Bedankt voor jullie verhaal over het remmen & gas geven tegelijk. Dat is nu ook verklaarbaar: toen ik m'n verlichting aan deed, kwam er ook spanning op de remlichten. Daardoor dacht de computer dat ik aan het remmen was, waardoor hij het gas los liet.

Bedankt allemaal !

Frank.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Mooi opgelost.

Gr. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.