Skoda Fabia: Fabia SDI komt langzaam op temperatuur

Bouwjaar: 2003

Hi,

Mijn Skoda Fabia SDI komt deze winter moeilijk op temperatuur. Allereerst dacht aan de thermostaat. Helaas bleek het deze niet te zijn. Daarna las ik het verhaal op de site van Gerritspeek en heb ik kanaal 16 onder verschillende temperaturen uitgelezen (Vag-com). Exact komt hij met de bevindingen overeen echter alleen levert de generator geen extra vermogen en de spanning zakt niet weg. Dit duidt er op dat hij wel aangestuurd wordt maar geen vermogen levert. Dus hij werkt niet!

Mijn vraag is heb ik een gloeikaars of een interne elect. verwarming. Minsinziens denk ik aan gloeikaarsen omdat de motor slecht op temperatuur komt. Maar waar zitten deze?

Misschien kan iemand me verder helpen.

Bij voorbaat mijn dank.

Groeten Ted Kroon.

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

hou er ook rekening mee dat de koude van de afgelopen tijd ook deel kan hebben in je probleem.. en sdi en tdi motoren worden nou eenmaal moeizaam warm omdat deze zo 'efficient' zijn...

en het zou best kunnen dat er in een koelvloeistof kanaal gloeistiften zitten om de auto extra snel op te warmen.. zie ze bij de tdi uitvoeringen ook weleens zitten.


mvg

henk4353 (0), 18 jaar geleden

Ik heb het zelfde maar heb eeb SDi uit 2001 nieuw gekocht en altijd zo geweest ligt aan de efficientie van de motor als het goed koud is en ik rijd door de stad loopt de temp zelfs terug

tedkroon (0), 18 jaar geleden

Henk,
Ik heb hem eveneens nieuw gekocht echter in 2003. Die van mij kwam altijd normaal op temperatuur alleen deze winter laat hij het een beetje afweten.
Eén ding wat ik eigenlijk over hoofd had gezien is dat ik ca. 4 maaanden geleden de EGR had afgezet. Hierbij wordt er toch zekere zin minder warmte geaccumuleerd. Vandaar de trage opwarming. Daarnaast las op de site van Gerritspeek dat bepaalde diesel auto's een electrische verwarming hadden die met de VAG-Com kon worden uitgelezen. Bij mij gaf hij aan dat hij aan- en afschakelde echter zonder dat hij vermogen afnam. Dus hij doet niks. Verder kan ik nergens een bijverwarming ontdekken! Dus misschien draait de software gewoon zonder iets aan te sturen.

Omdat het probleem nog niet opgelost is leek het mij een bericht waard!

Nog bedank voor je reactie,
groeten Ted Kroon.

henk4353 (0), 18 jaar geleden

wat is een EGR

henk

henk4353 (0), 18 jaar geleden

ik heb nu een lek in de leiding welke van de ruitensproeier tank naar de achterruit
onder de auto komt er water uit als ik achter sproei
weet iemand hoe de leiding precies loopt ,loopt hij door de auto of er onder door.

henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.