Skoda Felicia: Felicia GLX. zonder thermostaat laten rijden.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Komt de Felicia kokend binnen. Bleek een defecte thermostaat. Had dat ding niet in voorraad maar de auto moest de volgende dag toch rijden. Ik heb de auto een tijd ZONDER thermostaat laten rijden. Nu krijg ik de schuld dat ik de motor "verkloot" heb. Kan dat?? Ik weet dat ie dan langer op choke staat maar het was hartje zomer dus de motor zou wel temperatuur komen en de auto kon rijden. "Verkloot" ??? Een ander heeft de thermostaat vernieuwd en roept nu van alles.

Ad102

Geplaatst door Ad102 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Neem aan dat de eigenaar hiervan op de hoogte was? Had deze zelf ook eerder actie kunnen ondernemen om er alsnog 1 te laten plaatsen. Het zal extra benzine gekost hebben omdat de motor niet helemaal op temperatuur gekomen zal zijn maar verder zal er vermoedelijk weinig aan de hand zijn.

Gr.

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het een dubbelwerkende thermostaat is kun je deze niet zomaar verwijderen. Wél geforceerd (tijdelijk) openzetten.
Bij de 1600 motor kan het helaas niet. Daarom heeft de wegenwacht nieuwe thermostaten van dit type bij zich.
Nu kan het ook nog zo zijn dat de schade al heeft plaatsgevonden, de klant heeft immers al met een kokende motor gestaan. En nog doorgereden ook nog.
Had hij gewoon niet moeten doen.

Ad102 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het was een 1600 motor (vw) die ik zonder thermostaat heb laten rijden. Wat kan er daardoor defect geraakt kunnen zijn. Er kan van alles kapot,ja. Maar louter door die verwijderde thermostaat?? Is de zwarte piet die me nu toegeschoven wordt terecht? zo,ja,dan zal ik het met de klant in orde maken,zo, nee, dan zal ik met de klant gaan praten. Bedankt voor je bericht Petje57,ik had dezelfde mening. De klant is een dame en die stopte pas toen de stoom onder de motorkap vandaan kwam. Ook Marcel 7031 bedankt voor je bericht. Geforceerd openzetten is dat niet hetzelfde als verwijderen? Groet. Ad 102

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ad,
Een 1600 heeft een dubbelwerkende thermostaat waardoor met het verwijderen ervan de warmtehuishouding verkeerd gaat. Warmlopen is dan het gevolg.
De thermostaat sluit met openen (ca 90 graden)een kanaal af en opent tegelijkertijd een ander kanaal.
Feit blijft dat de klant met een kokende motor is blijven doorrijden voordat hij bij jou kwam!
Dat had hij gewoon niet moeten doen, wat mij betreft treft jou geen blaam.
Geforceerd openzetten doen we door de grote veer deels eraf te knippen en vóór de thermostaat te plaatsen. Dan blijft de thermostaat constant openstaan.
Daarnaast vind ik het eigenlijk vreselijk jammer dat als er een thermostaat defect raakt, deze niet meer opent.
Bij oude Volvo's ging het andersom, bij een defect bleef hij constant open staan....... Fabrikanten zouden eigenlijk deze optie standaard moeten inbouwen.
Maar ja, wie ben ik.
gr marcel

Ad102 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dank voor je duidelijk antwoord Marcel. Mijn fout dus.

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zie dat toch niet als fout maar als een leerproces.
Ik maak ook fouten.
Ik ken mensen die geen fouten maken, deze werken niet......

Ad102 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja, zo vaak liet ik auto's zonder thermostaat rijden. Het duurde dan wel langer voordat de motor op temperatuur was,verder geen probleem. De automatische of handchoke bleef er dan wel langer op.Ik deed dat zelfs bij m'n eigen auto als deze met een caravan er achter de bergen in moest voor de vacantie. Tegenwoordig kan dat dus niet meer. het is allemaal anders. Waarschijnlijk verplicht door de CO2-hype. Geef mij de contactpunten auto's maar. Geen gelazer zoals tegenwoordig. Overigens een benzine auto levert maar 0,02% aan CO2 maar ze zijn wel het kind van de rekening. Dat is een uitvinding van de commercie. Het CO2 spook waart niet op de rijkswegen rond maar ergens anders.
Allemaal bedankt voor het antwoorden.Fijn weekend en groet. Ad 102

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.