Skoda Felicia: Plots zwarte rook

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Hallo,

Mijn Felicia1.9 sdi (234 000 km) rookt sinds enkele dagen duidelijk meer dan anders. Het is een zwarte rook. De rook is duidelijk te zien bij het optrekken. Wanneer de auto in vrij staat en ik geef gas is de rook het ergste, hoe meer toeren, hoe meer rook. Ik kan een rookpluim van enkele meters maken op die manier.

Ik heb eerder (100 000 km geleden) ook veel rookvorming gehad, maar dat kwam geleidelijk aan. Het probleem is toen opgelost met injector cleaner. De auto start goed en draait perfect stationair, hij verbruikt ook geen olie.

Kan het zijn dat de injectoren plots vervuild zijn? Of is er een andere reden waarom hij plots zoveel rookt?

Alvast bedankt

the bone collector

Geplaatst door the bone collector (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan ook een meetfout of een defecte sensor zijn.
Ik zou de auto laten uitlezen en de sensor-waardes laten controleren.

the bone collector (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik wist niet dat ze die konden uitlezen, is in elk geval nog nooit gebeurd. Maar ik vrees dat de elektronica zo beperkt is dat het toch niet veel zou opleveren.

Roger10 (0), 13 jaar geleden

[quote=oldford]Kan ook een meetfout of een defecte sensor zijn.
Ik zou de auto laten uitlezen en de sensor-waardes laten controleren.[/quote]
Ik denk dat hier weinig uittelezen valt ,dit is een oude atmosferische diesel,luchtfilter nakijken +spoelen met dieselspoeling

the bone collector (0), 13 jaar geleden

Half jaar en 7000 kilometer later nog steeds hetzelfde probleem. Hij houdt ook regelmatig een beetje in, en begint dan duidelijk te roken. Zou dit aan de brandstofpomp kunnen liggen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.