Skoda Octavia: immobilizerprobleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 TDI

Vanmorgen als ik mijn sleutel in mijn contact stak bleef het lichtje van de startonderbreking pinken, na enkele tientallen keren sleutel insteken en terug proberen kan ik starten. Dit is zo de ganse dag al geweest. Eens gestart rijd ik zoals altijd maar elke keer ik de motor stilleg hetzelfde probleem. Heeft iemand een idee hoe deze immobilizer uit te schakelen?

cometoluc

Geplaatst door cometoluc (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Die kun je niet uitschakelen. Controleer de aansluitingen hiervan. Die veroorzaken nog wel eens een probleem.

cometoluc (0), 14 jaar geleden

waar kan ik die aansluitingen vinden? het spoeltje in mijn sleutel heb ik al op het metalen gedeelte geplakt van mijn sleutel om zeker dicht genoeg bij de ontvanger te komen. die zal volgens mij ergens in het slot moeten zitten

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Aansluiting van de leesring om het contactslot controleren.

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

de kabel tussen contactslot en instrumentenpaneel wil ook wel eens de veroorzaker te zijn. Deze is los te vervangen en hebben denk de meeste skoda garage wel op voorraad liggen. is een in elkaar gedraaide kabel van 2 kabeltjes. Een zwarte en een groene.
Dit zou het kunnen zijn.

cometoluc (0), 14 jaar geleden

ok bedankt, een vriend van mij gaat er eens naar kijken want zelf ga ik die leesring of kabel nooit vinden vrees ik. Nog een vraagje, die leesring is die makkelijk te verwijderen? is dat het zilveren ringetje vooraan op het contactslot?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.