Skoda Octavia: Remtrommel verwijderen hoe?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Betrefd Octavia type 1 1.9 TDI met trommel remmen achter.
Nu wil ik de trommels verwijderen en weet dat ik eerst de remmen moet ontlasten om de trommel te kunne verwijderen, tja maar hoe?
Er zit een gaartje in de trommel en moet waarschijnlijk hierdoor de rem ontlasten.
Maar weet iemand hoe?

b.v.d. en groeten van Jacob.

mollie1960

Geplaatst door mollie1960 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

als het goed is en je kijt door de wielboutgaten moet je bovenin een stelwieltje zien zitten wel even kijken met een lampje deze moet je verdraaien met een plat schroevendraaiertje zelf even proberen welke kant op dan trommel verwijderen natijd moet je het wieltje weer terugstellen net zolang tot de remmen licht aanslijten af en toe even met een hamer op de trommel slaan dan wielen erop handrem even een paar keer aantrekken en even de voetrem paar keer intrappen daarna controleren of de wielen mooi vrijdraaien de handrem moet ongeveer vier tandjes omhoog getrokken kunnen worden

Roger10 (0), 14 jaar geleden

[quote=poppekast]als het goed is en je kijt door de wielboutgaten moet je bovenin een stelwieltje zien zitten wel even kijken met een lampje deze moet je verdraaien met een plat schroevendraaiertje zelf even proberen welke kant op dan trommel verwijderen natijd moet je het wieltje weer terugstellen net zolang tot de remmen licht aanslijten af en toe even met een hamer op de trommel slaan dan wielen erop handrem even een paar keer aantrekken en even de voetrem paar keer intrappen daarna controleren of de wielen mooi vrijdraaien de handrem moet ongeveer vier tandjes omhoog getrokken kunnen worden[/quote]
Da werkt niet met een stelwielletje maar met een stelspie die aan een veertje hangt ,die stelspie moet je door een wielboutgat met een schroevendraaier omhoog wippen en de trommel komt los!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.