Skoda 0: kilometerstand bij aflevering nieuwe auto

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI

Vandaag kreeg ik m'n nieuwe Yeti geleverd. Ik ben geen boordcomputer gewend, dus ik ben thuis gekomen en heb de boel eens bestudeerd. Wat mij opviel was de kilometerstand, die stond al op 70 km. Ik woon ongeveer 10 km van de autodealer. Op de checklijst staat een kilometerstand van 10 km. Ik heb nu het idee dat er met m'n nieuwe auto al 60 km is gereden. Ook zag ik een totale rittijd van ongeveer 5,5 uur.
Dit is niet mijn eerste nieuwe auto en meestal staat een kilometerteller op rond de 10 km. Wat kan hier aan de hand zijn? Heeft men werkelijk zoveel al "proefgereden" of kan dat het gevolg zijn van de instelling van de boordcomputer? Ik ga dat natuurlijk wel navragen morgen, maar ik ben wel benieuwd of anderen dit herkennen. Op één of andere manier voelt het niet prettig.

Kokopelli

Geplaatst door Kokopelli (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Ik kreeg mijn nieuwe transporter met 275 km op de teller dus zeg het maar, dat er met een nieuwe auto proefgereden wordt oke maar het komt natuurlijk voor dat hij onterecht gebruikt wordt voor een "boodschap".
Ik zou inderdaad als je het niet zint de verkoper hier om tekst en uitleg vragen , benieuwd wat hij zegt.

Kokopelli (0), 12 jaar geleden

275 km bij een nieuwe auto? Wat hebben ze dan gedaan met je wagen?

Gelukkig was mijn kritisch oplettende dochter mee en die zei net dat het haar opviel dat de banden zo mooi nieuw eruit zagen. Het leek haar onwaarschijnlijk dat er al zoveel met de auto was gereden. Wij vragen ons nu af of die kilometertellers wel echt op nul staan als ze in de auto worden gebouwd. Vroeger bij die mechanische tellers zag je het meteen, maar nu krijg je zoveel informatie dat het je duizelt. Bedankt voor je reactie kaleido.

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Bandenzwart doet wonderen.
Daarmee kun je een totaal versleten band voor het oog nog nieuw laten lijken.
Maar gewoon even vragen .

Hans4040 (355) PRO, 12 jaar geleden

Dit is echter geen onderwerp voor problemcar.nl
Informeer bij de dealer, die weet het vast wel.

"probleem" gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.