Skoda Octavia: Lambda sonde

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Ik heb een octavia met de volgende storingscode P0172 ( te rijk mengsel) houd in bij het optrekken vooral als deze koud is.
Ik heb gekeken in de live data,daar viel op dat de lambda spanning tussen de 0,96 en de 1,2 schomelt.Dit betreft de voorste lambdasonde.
Luchtmassameter is al vervangen probleem nog niet opgelost.
Mijn vraag is nu;is de lambdasonde stuk? deze moet tussen de 0,1 en de 0,9v schommelen?

Volvov40

Geplaatst door Volvov40 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joba (0) PRO, 16 jaar geleden

Goedendag,

Waarschijnlijk geeft jou diagnose tester de lucht/brandstofverhouding aan. En zelf spreek je over de afgegeven spanning. Een lambdasonde test je als volgt. Je zoekt het signaal draad op van de lambda sensor. Bij mijn weten zit er een lambda sensor met 4 draden op. Je hebt 1 zwarte draad, 1 grijze en twee witte. De twee witte zijn de plus en de min van het verwarmings element. Hier moet je dus 12 volt meten. De grijze is de massa naar de ecu en de zwarte is dus de signaal draad. Op deze signaaldraad moet je 0,1 tot 0,9 volt meten met een frequentie van 1 hz. Dus 1 keer op en neer in 1 sec. Je kan dit meten door een dunne naald in te prikken en rechtstreeks met je multimeter (volt) het signaal meten.

M.vr.gr,
J Brand

Volvov40 (0) PRO, 16 jaar geleden

De VAG groep geeft meestal de lambda waarde weer op de tester. Dus je lambda-sonde is goed.

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Al geprobeerd de EGR Klep aftesluiten???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.