Skoda Octavia: Lekkage onder passagiersstoel Skoda Octavia

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Help!

Afgelopen weekeinde vond ik een klein plasje water onder de bijrijdersstoel van onze Skoda Octavia Combi (L&K uitvoering), het gedeelte waar de achterpassagiers hun voeten neerzetten. Dus niet het gedeelte onder het dashboardkastje!

Alles wat lekker vochtig. Heb het zo veel mogelijk geprobeerd op te zuigen. Vanochtend na een regenbui leek de bekleding weer iets natter. De auto heeft niet gereden en stond gewoon op de parkeerplaats.

De deurrubbers lijken niet te lekken, de ramen zitten dicht. Ook het open dakraam lijkt niet te lekken. De afwateringsbuisjes (in de twee voorste hoeken van het dakraam lijken niet verstopt)? De rubber stoppen aan de onderkant van de auto zitten alleen op zijn plaats.

Vraag: waar kan dit water vandaan komen? Alle suggesties zijn welkom.

groet,

Maarten

Orange860

Geplaatst door Orange860 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

achter je deurbekleding zit een metalen plaat voor je raammechaniek die platen willen wel op de afdichting gaan lekken

groeten marco

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=poppekast]achter je deurbekleding zit een metalen plaat voor je raammechaniek die platen willen wel op de afdichting gaan lekken

groeten marco[/quote]
Deze auto's hebben folie die weleens scheuren. Platen werden pas in de octavia II toegepast.

Waterafvoer bij de paravan wil ook nog weleens verstopt zitten, waardoor er water via de interieurfilter na binnen komt.

Dat zijn aandachtpunten waar op gelet moet worden.

chris747 (0), 15 jaar geleden

Heb last gehad van hetzelfde probleem, komt binnen via je interieur filter. Was bij mij zo erg dat als ik de blower op stand 3 liet draaien ik het water gewoon hoorde klotsen.

Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.