Skoda Octavia: loshangende schakelaar motorruimte

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Goedemorgen,

Onder de motorkap, vlakbij de motorkapvergrendeling hangt een schakelaar los. Ik heb geen idee waar die van kan zijn. Heeft iemand enig idee?

Het is een schakelaar, die door middel van een metalen lipje contact maakt. Ik heb niet kunnen ontdekken welk resultaat het inschakelen geeft. Het lijkt me wel iets wat origineel bij de auto hoort.

??

Groet,
Marco

J.M.Weststrate

Geplaatst door J.M.Weststrate (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is dit mogelijk een schakelaar die registreerd of de motorkap open staat. Of heeft er alarm in de auto gezeten wat verwijderd is.

Hans

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Het lijkt me origineel. Of er alarm op gezeten heeft, weet ik niet. De schakelaar en de bijbehorende bedrading lijkt me origineel bij de auto te horen. Ik dacht in eerste instantie ook aan een motorkapsluitingschakelaar, maar de schakelaar staat nu in de "open" stand. Toch is er geen signaal te zien op het dashboard.

Ga toch nog maar eens proberen de bedrading te volgen....

Heel andere vraag. Heeft de vw 1600 motor een egr-klep, en zo ja, is het zinvol die af te dichten??

Groet,
Marco

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Op de schakelaar staat het vw audi logo. Lijkt me dus gewoon origineel. Heeft niemand een idee?? Is het gebruikelijk dat een octavia een waarschuwing geeft voor een openstaande motorkap?

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Goedenavond,

Ik ben (nog) niet zo heel bekend met een octavia. Heeft deze auto een schakelaar die aangeeft of de motorklep geopend is, en zo ja hoe en waar heeft ie dan precies gezeten.

Is er iemand die kan helpen??

Groet,
Marco

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Heb even bij een andere octavia geneusd. Is simpel. Schakelaar zit onderaan kapslot. Bij oliecheck moet klep geopend worden. schakelaar registreert dat, en geeft oliemelding niet meer aan.

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.