Skoda Fabia: lpg tankinhoud meter werkt niet naar behoren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 16v

hallo

Ik ben nieuw hier, en ik heb een probleem met mijn pas gekochte fabia. Het probleem zit hem in de lpg installatie, ik hoop dat hier ook mensen op het forum zitten die een beetje verstand van lpg instalaties hebben. ik ben zelf namelijk bedrijfswagen monteur dus kom weinig met lpg in aanraking.
Nou hier mijn probleem als ik net gas getankt heb dan duurt het ongeveer 60 km voordat mijn tank indicator op het dashbord de inhoud begint aan te geven. Als ik rem beginnen er een paar ledjes te branden maar als ik optrek dan verdwijnen ze weer. ook kan ik niet meer als 39 liter tanken terwijl ik een 50 liter tank heb ( ik ga dan tanken als het zoemertje gaat, de tank zou dan bijna leeg moeten zijn).
Ik heb er een instalatie van ag in liggen sgi om precies te zijn. Ik verdenk zelf de druk sensor die steeds verkeerde waardes aangeeft.
maar kan iemand mij helpen aan meer info over hoe dit systeem precies werkt en wat eventueel het probleem kan zijn.

alvast bedankt

paul verbugt

Geplaatst door paul verbugt (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

39 liter tanken kan kloppen. De tank kan normaliter maar tot 80% gevuld worden: = dus 40 liter gezien de tankinhoud.
Zolang er al lpg-meters bestaan ( en dat is al heel lang ) zijn ze nog niet correct geweest betreffende het aangeven: gewoon de dagteller gebruiken.
Die dingen werken middels een magneetje in de wijzerschaal aan de buitenkant v/d tank die moet reageren op een metalen plaatje van de vlotter IN de tank.......
Allemaal plastic spul dat niks mag kosten bij de produktie. Je kunt ( mag) er dus ook geen eisen aan stellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.