Skoda Octavia: Motor wordt niet warm

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Beste forumleden,

Sinds kort heeft mijn octavia de volgende verschijnselen. Het lampje van het motormanagement brandt samen met het ASR lampje. Verder duurt overschakelen op gas vaak erg lang. De auto rijdt verder prima zowel op gas als bezine.

Nu kwam ik er echter achter dat mijn motor niet echt warm wordt en als ik na een stukje rijden de auto uitzet, lijkt het wel of de motor (of de koeling) blijft draaien. De temperatuurmeter op het dashboard sta nagenoeg constant tussen 50 en 60 graden en ook geeft de verwarming niet heel veel warmte af.

Als het ASR lampje een keertje uitgaat (bij wat warmer weer lijkt het wel), dan blijft het nadraaien na het uitzetten van de auto achterwege. Volgens mij bestaat hier dus een verband tussen.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

chocky

Geplaatst door chocky (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Foutgeheugen laten uitlezen.Heeft de auto airco?M vr gr Peter

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Thermostaat blijft zo te zien open staan en hij geeft dan ook als foutcode koelvloeistoftemp. sensor onaanemelijk signaal. Motor en TCS gaat dan ook brandde bij deze foutcode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.