Skoda Octavia: motortemperatuur loopt op en geen warme lucht uit climat control

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900TDI

Sinds 2 dagen komt er geen warme lucht meer uit de automatische climatcontrol van mijn auto, alles werkt (aanjager en de displays) naar behoren volgens mij want als het overdag warmer in de auto is dan zet ik hem op 22 graden (automaat) en dan wordt de temperatuur gewoon geregeld, zet ik hem s´avonds als het frisser is echter op 28 graden dan geeft hij geen warme lucht, niet in auto stand en ook niet in econ stand.
Sinds gisteren is hier nog bijgekomen dat mijn motor temperatuur oploopt tijdens het rijden (tot tegen het rood aan) als ik iets meer toeren maak dwz boven de 2000.
Ga ik dan rijden met wat minder toeren dan zakt de temperatuur weer langzaam.
Het vreemde aan dit alles is, dat als ik de motor stationair laat draaien mijn temperatuur weer zakt tot de 90 graden die ik altijd heb gehad, ook al laat ik de motor stationair flink wat toeren maken de temperatuur stijgt hierdoor niet.
Kan mij iemand in de richting sturen waar ik moet zoeken en hangt het een met het ander samen?
De auto verbruikt geen water of olie en maakt geen rare geluiden.
Km stand is 90.000
Ik vindt het dus zeer vreemd dat de auto tijdens het stationair draaien niet warm wordt en tijdens het iets harder doorrijden wel.
Ik heb de auto 1 jaar nu en heb al veel pittiger gereden maar mijn temperatuur meter heeft nooit iets gedaan, ook niet tijdens zeer warm weer.
Alle ventilatoren bij de radiateur draaien.
Alvast bedankt voor jullie hulp.

kurt.de.vrede

Geplaatst door kurt.de.vrede (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 13 jaar geleden

Check waterpomp schoepje van de as los.

kurt.de.vrede (0), 13 jaar geleden

Net 120 km op snelweg gereden heuvels op en af gereden, zo lang ik onder de 2000 rpm blijf komt de temperatuur niet boven de 90 graden.
Zit er niet ergens een klep (al dan niet electronisch) die open gestuurd dient te worden?
Waterpomp laten nakijken cq vervangen lijkt nogal een hele klus te zijn, en loopt behoorlijk in de papieren heb ik gehoord.
Is dan ook jammer als het de pomp niet blijkt te zijn.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Waterpomp is toch wel een van de dingen die je moet controleren voor je echt grote dingen gaat loshalen. In de afgelopen winterperiode een zelfde soort klacht gehad. In dat geval was de waterpomp wel goed en de thermostaat ook. Uiteindelijk was bij die auto de cilinderkop de oorzaak.

kurt.de.vrede (0), 13 jaar geleden

Gisteren bij een skoda garage geweest, probleem uitgelegd en de monteur heeft er 10 minuten naar gekeken in de werkplaats en kwam tot de concl dat de waterpomp defect was.
Zal deze dus maar laten vervangen, doe gelijk de distrb riem omdat toch alles open ligt.
Zou me rond de 350 euro kosten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.