Skoda Octavia: onregelmatig stationair toerental

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hoi onlangs een octavia gekocht op lpg met behoorlijk wat km 330.000 op de teller, motor loopt goed alleen op lpg bij stationair lopen iets onregelmatig lichte plofjes in de uitlaat, onderhoud status gecheckt had al meer dan 100.000 km geen beurt gehad, nieuwe bougies olie en alle filters vervangen en tevens met egr/turbo reiniger de gasklep gereinigd (met lopende motor inspuiten) daarna kwamen de problemen en werden steeds erger, als de motor koud is loopt hij redelijk maar hoe meer hij op temp komt des te groter de problemen worden, bij normaal optrekken stottert de motor vanaf 1500 tot 2500 toeren, bij snel optrekken is dit probleem veel minder bij traag optrekken ook veel minder, op het moment de motor op temp is loopt hij stationair tussen de 500 en 1500 toeren en dit blijft zo het lijkt alsof hij soms op 3 cilinders loopt, zou het kunnen zijn dat ik speciale bougie voor lpg moet monteren, ook lees ik veel op deze site dat na het reinigen de gasklep opnieuw dient te worden ingelezen ? of zou de manier van reinigen (met lopende motor inspuiten van egr reiniger) dit een storing hebben veroorzaakt ? ga als eerste de bougie kabels en bobines checken
alvast bedankt

g.cuypers

Geplaatst door g.cuypers (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja als je een reiniger in gaat spuiten met draaiende motor dan vliegt die reiniger gewoon langs de gasklep (maakt niks schoon) om vervolgens verbrand te worden in de cilinders maar dit vinden ze niet echt lekker (want het is geen benzine) dus hebben je bougie's het moeilijk gehad, waarschijnlijk vet geslagen oid.
Je kan nog even storing uitlezen en kijken wat erin staat maar er zal vast een storing zijn ontstaan door deze actie. (cilinderoverslag met name)
Ik zou als eerste gewoon de bougie's vervangen voor de juiste (kan je navragen bij dealer) en dan kijken hoe hij loopt. Als hij dan goed loopt dan lekker zo laten.

g.cuypers (0), 10 jaar geleden

probleem zo goed als opgelost, 1 bougie kabel was de isolatie kapot, en sloeg dus regelmatig over,verder loopt hij toch een tikkeltje onregelmatig stationair, ik za de bougie kabels allemaal vernieuwenl

Audidriver73 (0) PRO, 10 jaar geleden

Gasklephuis demonteren en schoonmaken is beste, daarna inleren is nog beter.

g.cuypers (0), 10 jaar geleden

ja bedankt dat is de volgende stap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.