Skoda Fabia: plots verlies van koelvloeistof uit expansievat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 RS

sinds enige tijd is er plost koelvloeistofverlies aan het expansievat. waterpomp en thermostaat reeds vervangen. nu zeggen ze in de garage dat de koppakking waarschijnlijk moet vervangen worden. Tot nu toe nog nooit geen witte rook of bevuilde olietankdop gezien.Ik denk niet dat dit het kan zijn. iemand enig idee. ik heb wel opgemerkt, dat bij heel warm weer de ventilatoren voor motor niet draaien. kan dit ergens op wijzen?

brunodavid

Geplaatst door brunodavid (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja als de fan niet gaat draaien dan wordt de motor te heet en dan gooit hij de koelvloeistof eruit via het overdrukventiel in de dop maar laat hem een hele tijd stationair draaien en hou de meter in de gaten en de koelfan, de koelfan moet na een tijd gewoon gaan draaien terwijl de meter nog 90 graden aangeeft, deze mag niet hoger aangeven.

Ook moet je de slangen koud even voelen/erin knijpen, er mag nagenoeg weinig druk op staan, dan starten en steeds blijven knijpen in 1 van de dikke slangen, de slangen horen pas echt pas harder te worden als de meter allang op de 90 graden staat. Koppakking zou kunnen maar iets simpels als een defecte koelvloeistofreservoir dop of een verstopping ergens in de slangen of ergens anders in het koelsysteem zou ook kunnen.

thorpe (0) PRO, 9 jaar geleden

zendertje voor koelvin vervangen , zsm anders gaat je koppakking er aan , koken altijd zien te voorkomen druk loopt nu stilstaand en temperatuur te hoog op, koelvin motortje kan ook nog defect zijn , stekkertje los en even doorverbinden kijken of motortje loopt

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]


kaleido 1 schreef:


Re: plots verlies van koelvloeistof uit expansievat

Als de ventilatoren niet draaien , kan hij te heet worden en daardoor de kvs er uit drukken , ik zou eerst eens zorgen dat de fan het gaat doen , spanning en massa meten en zekeringen controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.