Skoda Octavia: Probleem met startonderbreker

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds vanochtend heb ik een probleem met het starten van onze Octavia Combi. Na het contactmaken gaat sleutel-icoontje in het dashboard knipperen, na het starten valt de motor na circa 2 seconden stil.

Starten is alleen mogelijk na het invoeren van een 4-cijferige code.

Volgens het instructieboekje is de chip in de sleutel kapot. Dat bevreemd mij zeer, omdat zowel de sleutel van mijn vrouw als die van mijzelf hetzelfde resultaat geeft. Beide tegelijkertijd kapot lijkt mij dan ook sterk.

Wie o wie weet wat er aan de hand is?
Hoe kan het worden opgelost?
En wat gaat dit geintje kosten?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Orange860

Geplaatst door Orange860 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het meest voorkomende probleem bij deze auto is de aansluiting op de uitleesspoel die bij je contactslot zit. Ik haal meestal de airbag, stuurwiel + kappen los en dan kan je makkelijk bij de stekker van de spoel. Stekker los, pinnen eruit en even aandrukken. Weer monteren en probleem is over.

Ik zeg wel dat dit de meest voorkomende probleem is. Kan altijd nog de spoel zelf zijn of de instrumentenpaneel ( hier zit de startonderbreker in) defect. Bij uitlezen en meten kom je pas echt achter de oorzaker.

Kosten is alleen te zeggen als je weet wat er defect is. Wat je kan doen is de stuurkolom even loshalen en anders verstellen. Is het probleem over ligt het toch aan de stekker aansluiting. Je trekt namelijk de kabel even strak waardoor ie weer beter contact kan maken.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.