Skoda Octavia: geluidt na vervangen van distributieriem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI / ASV

Hallo Allemaal,
Ik volg dit zeer mooie forum al tijden zonder er gebruik van te maken alleen nu heb ik zelf een probleem.
Na het vervangen van mijn distributieriem 1.9 TDI met ASV motor maakt hij het geluidt alsof de riem te strak staat, Ik heb alles vervangen, alle rollen en de waterpomp ook de geleiderollen. Ik heb de riemspanning al verminderdt door de spanner te verstellen maar het geluidt blijft, Het is niet de multiriem want ik heb hem al laten draaien zonder de multiriem erop. Ik heb nu ruim 1000 km gereden en er is geen schade aan de riem te zien.

gr. Carlo

Carlo29

Geplaatst door Carlo29 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

als je hem laat lopen blijft de riem dan mooi slingerloos lopen je hebt ooit riemen die een beetje slingeren(jawel hoor zelf gezien)en die creeeren een geluid over de poulie's.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit geluid is normaal na het vervangen van de riem,het is een soort "whoe whoe whoe"geluid om het zomaar te zeggen?
Gaat vanzelf weg.

Carlo29 (0), 15 jaar geleden

Oke, klinkt niet zeer verontrustend, dat scheelt alweer! De riem loopt keurig rond. maar na hoeveel kilometers moet het dan ongeveer ophouden? Ik hoorde ook iets over dat de spanner verkeerd gemonteerd zou kunnen zijn, Maar aan deze spanner kun je volgens mij weinig fout doen. In ieder geval alvast bedankt voor de snelle reactie's

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

de spanrol moet je bij deze auto rechtsom spannen

Carlo29 (0), 15 jaar geleden

Klopt volgens mij en dan komt de spanrol omhoog. Ik zal het morgen nog even controleren voor de zekerheid. maar anders krijg je hem nooit opgespannen.

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Ik zou hem gewoon op de vereiste spanning zetten. Hoor je ook in de auto met gesloten kap en deuren dicht? Mijn oude snaar piepte de laatste 40 dkm als hij koud was en vooral bij vochtig weer.

Carlo29 (0), 15 jaar geleden

Als alles dicht zit hoor je hem nog net, en inderdaad als de motor koud is hoor je hem een stuk duidelijker. ik heb vanmorgen de spanning nog iets vermindert maar het was nog steeds te horen dus daar ligt het niet aan, heb hem daarna weer op de voorgeschreven spanning gezet. Heb de riem vanmorgen weer gecontroleerd maar is nog gewoon nieuw. Rara

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Als het geluid niet echt storend is, gewoon mij blijven rijden en ca. elk half jaar even de snaar met open kap lopend en statisch inspecteren. Mijn oude snaar die het ook ( vooral bij vochtig weer en als hij koud was) had zie je helemaal niets aan en is volkomen smetteloos!

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=tedkroon]Als het geluid niet echt storend is, gewoon mij blijven rijden en ca. elk half jaar even de snaar met open kap lopend en statisch inspecteren[/quote]
Zeker NIET mee blijven rijden. Geluiden die niet normaal zijn vragen om aandacht, de klap afwachten is natuurlijk ook een optie.

Gr. paul

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

het is niet eenvoudig om een geluid te beoordelen die we niet gehoord hebben dus mijn advies laat een monteur er naar luisteren. gr john

Carlo29 (0), 15 jaar geleden

het geluid is weg, hoor hem al een week niet meer.... en al weer 1000 km verder. riem nog steeds in nieuwstaat. bedankt voor al julie reactie's

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Zo zie maar weer dat angst een slechte raadgever kan zijn!
Alle gekheid adviseer ik je snaar goed in de gaten te houden en natuurlijk moet je met geluiden die er bij komen altijd alert blijven.

en verder succes!!

dreuge (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je het bovenste omlooprolletje ook vervangen. deze maken ook vaak lawaai.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.