Skoda Roomster 2007: Schakelen 2e versnelling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Na aanschaf van een Roomster met 90000 op de teller merk ik dat deze een probleem heeft met de 2e versnelling. Voordat ik terug ga naar de verkoper probeer ik na te gaan wat er mis is. Met korte ritjes, en alles dus koud, niet veel aan de hand. Met langere rit, bij het schakelen van de 1e naar de 2e versnelling gaat dit moeilijk. Bij heel rustig schakelen niks maar bij normaal wegrijden van de 1e naar de 2e alsof er een hoek tussen zit waar ik om heen moet.

- is dit de synchomeshring van de 2e versnelling of
- omdat het bijna alleen met warme koppeling is kan het bijv. een kwestie van afstellen zijn?

nico2612

Geplaatst door nico2612 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Roomster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt op afstelling.

dreuge (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is zeer waarschijnlijk de synchromeshring. Hier is een modificatie voor gekomen. Ook moet er andere olie in gedaan worden. Soms is alleen het verversen van de olie voldoende. Maar vaak komt het naar paar weken weer terug. Dus als het garantie is zou ik zorgen dat de synchromeshring vervangen wordt. En anders eerst olie proberen.

nico2612 (0), 11 jaar geleden

Nou dan gelijk de oplossing en het volgende probleem helaas. De synchromeshring is vervangen en schakelt weer prima. Ik de auto opgehaald en vervolgens voelde ik bij stationair lopen dat er iets niet klopt. Stationair staat de auto echt flink te schudden ineens, wat voor de reparatie aan de koppeling dus absoluut niet was. Kan het dat nu het vliegwiel de oorzaak is? Deze is dus niet vervangen.

dreuge (0) PRO, 11 jaar geleden

Hier zit geen tweemassa vliegwiel in.
Je zegt: ".. wat voor de reparatie aan de koppeling dus absoluut niet was." Wat is er nu aan de auto precies gebeurt? De synchromeshring is vervangen. Wat is er met de koppeling gebeurt?

nico2612 (0), 11 jaar geleden

Ik kreeg te horen dat de bak er uit is gehaald en is opgestuurd naar een revisiebedrijf, de ring zou vervangen zijn en een lager.
Mij valt dit inderdaad op omdat het voor de reparatie dus niet was. Ik dacht zelf trouwens dat deze diesel, de PD motor wel een vliegwiel had.

nico2612 (0), 11 jaar geleden

Probleem is opgelost, het schudden van de auto kwam door een kapotte motorsteun. Na vervanging is het schudden weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Roomster of stel zelf een nieuwe vraag.