Skoda Roomster 2007: Wiellager vervangen?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI (BLS)

Hoi,

Ik heb een Roomster met 200k op de teller. Sinds kort hoor ik een laag-tonige brom en lichte vibratie in mijn stuur zodra ik naar rechts stuur. Wanneer ik naar links stuur verdwijnt het. Is het waarschijnlijk dat mijn wiellagers (links) zijn versleten?

- Zo ja, klopt het dat de lagers van de Roomster (2007) modulair zijn, en niet geperst hoeven te worden?
- Zijn speciale gereedschappen nodig voor deze reparatie? Ik heb namelijk (nog) niet de speciale VAG bits gekocht.
- Is een dergelijke reparatie aan te raden voor een amateur met redelijke sleutel ervaring? Waar zou ik de draaimomenten kunnen vinden (torque)?

Alle reacties zijn welkom! :)

Anthony

kaasboer09

Geplaatst door kaasboer09 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Roomster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Volgens mij moet deze wel geperst worden. En met jouw redelijke sleutelervaring .... tja, de een maakt met een hamer wonderen waar, terwijl de ander zelfs met speciaal gereedschap nog geen worstenbroodje uit de over kan halen.

kaasboer09 (0), 8 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]Volgens mij moet deze wel geperst worden. En met jouw redelijke sleutelervaring .... tja, de een maakt met een hamer wonderen waar, terwijl de ander zelfs met speciaal gereedschap nog geen worstenbroodje uit de over kan halen.[/quote]
Hoi Ralf, dank voor je antwoord. Ik heb ondertussen wat onderzoek gedaan en inderdaad, het is een "tweede generatie" lager, die geperst moet worden. Het nare is echter dat het geen normale pers is die ik nodig heb, maar dat ik een speciaal stuk gereedschap nodig heb om hem er af te halen. Of is er een andere manier om dit te persen? Het is een 72mm diameter formaat hub.

Voor degene die dit topic lezen in de toekomst, een filmpje van de installatie van de gebruikte lager:
Dit geldt voor vele modellen met een GEN2 lager, o.a. de Skoda Fabia II, Roomster, Polo IV, en Audi A1.

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Dit kan ook onder een "normale" pers....maar dan moet de gehele fusee uitgebouwd worden.
En na de reparatie dient de auto te worden uitgelijnd, met name op wielvlucht (camber)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Roomster of stel zelf een nieuwe vraag.