Skoda Octavia 2000: Slaat soms snel na start af

Bouwjaar: 2000

De laatste dagen is het mij enkele malen overkomen dat mijn Octavia binnen een seconde na het (koude) starten afslaat. De motor loopt en houdt er dan onmiddellijk mee op. Als ik vervolgens nogmaals start is er geen probleem meer, maar ik hoop dat het in eerste instantie ook geen "echt" probleem is. Iemand een suggestie?

EdoE

Geplaatst door EdoE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Edo,

Dit zou heel goed de startblokkering kunnen zijn. Zoek eens bij VW, Audi, Seat, Skoda op dit trefwoord, dan vind je zeker wat suggesties over wat je hier zelf aan kunt doen (misschien een te dikke sleutelbos of zo).

Succes, Thijs

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

klinkt inderdaad als een transponder probleem.Als die het blijft doen gewoon even met je andre sleutel proberen . de gealer kan je sleutel opnieuwe inleren

succes michael

EdoE (0), 19 jaar geleden

Er staat me inderdaad wel vaag iets bij van een heel kort oplichtend "sleutel-lampje", maar in de zee van oplichtende controlelampjes bij het starten valt dit natuurlijk niet zo op.

Ik houd het in de gaten. Er is niks geks met die sleutel (er hangt alleen de handzender van de c.v. aan), misschien zal het dan wel ouderdom zijn. Begrijp ik goed dat de signaalsterkte van die code met de tijd terugloopt?

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Het signaal loopt naar mijn weten niet terug in sterkte,het kan echter wel gestoord worden door bijv. een te volle sleutelbos. Wat ik ook weleens heb gezien is dat de chip die erin zit los in de sleutel zit.En als de chip achterin de sleutel ligt herkent de auto de sleutel niet.

succes

michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.