Skoda Octavia: Startprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Tdi 90pk

Ik heb sinds een tijd af en toe een startprobleem. Bij het omdraaien van sleutel gaat soms (1 keer op de 20-30 keer starten) het lampje van de gloeidraad niet aan, en kan ik de auto niet gestart krijgen. Niets schijnt dan te helpen en soms wil de auto zelfs na 10-20 keer proberen niet starten.

Wacht je dan een paar minuten en probeer je opnieuw dan zal hij af en toe wel starten. Nu viel hij me gisteren tijdens het remmen ook ineens stil, maar kreeg ik hem we direct terug gestart.

Het enige wat min of meer schijnt te helpen is als dit gebeurt een ferme tik te geven op het stuur met het contact aan, meestal (niet altijd) springt dan het lichtje van de gloeidraad aan en kan er gestart worden.

Mijn garagist heeft de wagen al een uitgelezen, maar daar komen geen fouten naar boven.

Iemand enig idee wat dit probleem kan veroorzaken ?

Infy500sr

Geplaatst door Infy500sr (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Relais 109 vervangen kan de oplossing zijn

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Of contactslot blokje.

Infy500sr (0), 12 jaar geleden

Gisteren eindelijk de relais kunnen vervangen, nu even afwachten of het probleem daarmee verholpen is.

Alvast bedankt voor de tip

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.