Skoda Octavia 2013: temperatuur probleem tijdens opwarm fase

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CLH, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Als ik met koude motor wegrij, warmt hij normaal op naar het midden van de temperatuurmeter( 90 graden). Als de olie temperatuur ook richting die 90 graden komt, gaat water temperatuur in stapjes van 2 graden omhoog en als ik niet doet gaat hij naar het rood. Maar als ik de kachel aan doe( flink hoog) en ventilator flink aan, gaat temperatuur ook in die stappen van 2graden naar beneden en als hij weer bij 90 graden aankom, heb ik daarna geen last meer! Dus dan kan ik de kachel weer naar normale waarden doen. Rara. Ik zit te denken aan thermostaat of waterpomp

Waterpaul

Geplaatst door Waterpaul (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,zou hem eerst eens laten uitlezen,deze motoren hebben een nogal gecompliceerd koelsysteem met meerder elektrische hulppompjes voor egr en intercooler.

caddilac (0), 5 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem met mijn Skoda Octavia uit 2013. Bij mij was de waterpomp defect en is deze vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.