Skoda Octavia: warme motor start niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 BSE

Heb sinds een paar dagen het probleem dat wanneer motor warm is en een tijdje (15-30min) heeft gestaan deze meteen afslaat als ik start. Na 3-4x starten blijft ie lopen.
Geen foutcodes kunnen uitlezen, ik verdacht zelf de startonderbreker of de krukassensor.
Als ik warme motor afzet en na 2-3min start is er geen probleem, ook wanneer motor geheel koud is geen probleem.

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit is toch de 8 klepper motor?
Ja die krukassensor zou kunnen of gasklephuis zwaar vervuild of iets met de onsteking. Startonderbreker denk ik niet want dan is het steeds en op dezelfde manier aanslaan, 1 sec draaien en weer uit. En dat steeds weer hetzelfde elke keer.

Rijdt hij wel goed als hij eenmaal loopt?
Zou eens beginnen met gasklephuis reinigen en weer inleren met de testkast.
Ook krukassesnor is wel een verdachte maar zou je het eens kunnen filmen? Nu ook omdat er geen foutcode's in staan is het lastiger en wordt het makkelijker als we het zelf kunnen horen wat hij dan precies doet.

Audidriver73 (0) PRO, 9 jaar geleden

ja is een 8klepper inderdaad.

Vandaag laptop meegenomen en vanalles geprobeerd, na 5min, na 15min, na 30min, echter nu doet ie het gewoon zonder probleem.

Ik houdt het nog eens in de gaten en laat laptop in auto, op moment dat ie niet start laat ik hem op contact staan en lees ik hem direct uit.

Gasklephuis heb ik 2maanden geleden nog gecontroleerd en was schoon, maar dat kan natuurlijk nooit kwaad om eens te reinigen en in te leren.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Die foutcode komt dan niet denk ik want het systeem heeft een geheugen dus zou je allang iets hebben uitgezelen en contact aan of uit maakt niets uit ivm het geheugen. Beter is om het eens te filmen en op Youtube zetten en dan de link hier posten.

Audidriver73 (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb sinds vrijdag niks meer gemerkt.

Gisteren heb ik gasklephuis gedemonteerd en schoongemaakt en opnieuw ingeleerd, was niet echt vuil, alleen beetje vettig van carterventilatie.
Loopt nu wel iets mooier stationair, liep beetje te laag en onregelmatig, toen ik auto kocht ben ik hiermee terug gegaan en was normaal bij dit type motor vertelde ze bij de dealer, dus niet blijkt nu, maar goed.

Ik zal het nog even in de gaten houden, denk niet dat het iets ernstig zal zijn, anders had ik het wel nog gemerkt, gisteren en vandaag ook niks meer gemerkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.