Smart Fortwo: CDI aankoop 2é hands

Bouwjaar: 2001

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een 2é hands
Smart CDI van maart 2001, met 89200km.
Heeft volgende extra's; cupholder, afdekking bagageruimte, Smart-radio en de automatische en electrische softtop van Brabus.

Wat verbruik zo een wagentje en hoeveel KM gaat deze motor gemiddeld mee? Ik ou hemnamelijk gebruiken om naar mijn werk te rijden. (~ 130km/dag)
Wie kan er mij tips geven?

Dirk2301

Geplaatst door Dirk2301 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo dirk!

gezien de km, stand zou ik met deze smart (89000km) een extra oogje in het zeil houden! ivm, met de history! (zie boekjes)

mocht je opzoek zijn naar een echte frisse smart doe uiteindelijk je voordeel bij een smartcenter, mede om de history km,stand staan ze achter hun gebruikte smarts ook de garantie voorwaarden zijn duidelijk! en de service is prima ze laten je nooit staan! dit is zeker wat waard!

opties moet je je zeker niet op blind staan het belangrijkste is motor en schakelbak..

er is idd, veel opspraak/negativiteit over de smart dat de motoren snel de geest zouden geven, dit is deels te wijten aan de eigenaren zelf deze rijden nogal veelvuldig met een te laag olie peil! waardoor deze motoren stuk lopen! (welke motor niet)

een smart heeft nl, een carter inhoud van slechts 3 ltr, rij je daar 1a 2,ltr uit dan is het gauw gebeurd met de pret! dan treedt er vervroegde slijtage op.. met de gevolgen een onherstelbare motor schade..

bij een normaal rijgedrag en goed en juist onderhoud zijn er geen km, grensen met dit motor type! men heeft het zelf in de hand...

zwake punten zijn, de lichtschakelaar,turbo bij hoge km,standen,olie verbruik,waterpomp

bij een normaal rijgedrag zal het verbruik zo'n 1:28 zijn!

een smart zal jou zeker veel plezier laten beleven dit begint al bij de pomp, vervolgens de wegenbelasting en het parkeren! verder is het een leuk eigenwijs geval!


paul,

MHRAAD (0), 18 jaar geleden

Wij hebben onlangs gekozen voor een Smart (2-zitter), bomvol opties zoals glazen dak, cd wisselaar, airco etc. De auto loopt fantastisch en verbruikt inderdaad een beetje olie (meer dan mijn audi altans). Gewoon goed bijhouden en dan is het toch gewoon een motor... die kan erg lang mee. Goed en normaal / rustig warmrijden peilen van vloeistoffen controleren en verder: Prachtig wagentje, we hebben constant strijd wie 'm mee mag nemen! Verbruik van de Smart(benzine) ligt bij ons op ca. 1:21 a 1:23. Eea is duidelijk afhankelijk van het rijgedrag: veel scheuren = 1:16 hetgeen voor een benzine auto nog heel aardig is. Voor die mensen die twijfelen aan een aanschaf: huur er gewoon een voor een weekend, kost bijna niets .... en wat een plezier heb je dan van zo'n auto!

martijn84 (0), 17 jaar geleden

Ik heb ook een CDI uit 10-2002 (76-JT-XF) gekocht in 01-06-2005 met 45000 km op de teller. Deze heb ik gekocht bij de Smart dealer in Amsterdam met twee jaar garantie en onderhoudshistorie. Nadelen vind ik dat het onderhoud om de 12500 km. Momenteel staat er iets van 114000 km. Geen problemen ondervonden met alleen het regulier onderhoud. De lampjes gaan heel lang mee vind ik. Problemen met turbo ook niet. Gemiddeld rij ik 200 km per dag. Des ochtend motortje starten schakelen bij 2000 tpm. Bij de snelweg aangekomen ( 22 km verder is de motor op temperatuur en kan tot 4500 tpm. Even de boel ontroeten net als bij de APK.
Motorolie doe ik wel vaak controleren om de 5000 km. De achterbanden slijten vrij snel om de 40000 km nieuwe achterbanden kosten gemiddeld € 100,-- per stuk

martijn84 (0), 17 jaar geleden

Het gemiddeld verbruik, is afhankelijk hoe vaak je op het gas staat te trappen. op 80 km wegen: 1 op 29 - 30.
Op de snelweg rond de 1 op 25 met diesel Excellium/Ultimate/V-Power. Met normale diesel 1 op 20.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.