Smart City Coupe: goed idee?

Bouwjaar: 1999

vanwege haar gewicht en lage brandstof verbruik is mijn oog een beetje op de smart gevallen, maar omdat mijn budget niet zo ruim is hoop ik mijn spaargeld niet weg te gooien door een smart te kopen met een motor die het begeeft. is het nu erg risicovol om een smart uit 99'te kopen? eerlijk?

joke5772

Geplaatst door joke5772 , lid sinds 17 jaar geleden

9 Reacties

P. Kelder PRO, 17 jaar geleden

hallo joke...

er is ten alle tijden! een risico! aanwezig na de aanschaf van een auto van welk merk dan ook.. ( merk zegt niks )

het belangrijkste is dat, mocht er wat gebeuren dat je terug kunt vallen op bv, GARANTIE.. ( daar is smart totaal niet moeilijk in ) is mij al eens opgevallen!

ik kwam daar ( wensink benz & smart dealer in zwolle ) een keer voor een batterij voor de sleutel.. en een paar speciale lampjes toen ik wou betalen.. werd mij gezegt nee "hoor" het is goed zo!! ( toch wel service )

joke! indien je zelf geen kijk of verstand van een auto hebt in dit geval dan een smart! koop er één bij een smartcenter!

deze kunnen dan wel duurder LIJKEN maar het zijn wel (dit zocht je toch ) frisse jong gebruikte smarts waar men achter staat!

DUS GEEN EX PIZZA BEZORG MOBIEL...

mocht je wel een keer pech of problemen krijgen! ( hoeft helemaal niet ) helpen ze je zeker en weer opweg!

mocht je overwegen om een smart te kopen doe je voordeel uiteindelijk bij een smartcenter...

paul,

joke5772, 17 jaar geleden

mogelijke motorische storingen of dergelijke zijn natuurlijk niet altijd meteen zichtbaar bij een onbekende particulier. dan is misschien voor mij inderdaad een smartcenter die garantie biedt de beste optie. bedankt voor deze duidelijke reactie
joke,

MHRAAD, 17 jaar geleden

Hoi Joke, wij hebben sinds enkele maanden een Smart (2-zit). We hebben 'm van een particulier gekocht en dat is goed bevallen hoewel ik niet graag van een particulier koop. Tijdens de proefrit hoorde ik dat een wiellager defect was, dat hebben we netjes van de prijs gehaald. De onderhoud historie zat erbij en da's wel belangrijk, want garantie kreeg ik natuurlijk niet. Ik zou wil je de volgende tip geven: maak een proefrit bij de smartdealer met een goede gebruikte of liever een nieuwe smart, dan weet je wat je kan verwachten en hoe e.e.a. aanvoelt, werkt en klinkt. Ga met die gedachte proefrit(ten) maken met de Smart(s) die je wel zou willen hebben. Let daarbij op de onderhoud boekjes, hoe ziet de auto eruit (krassen, deuken, kortom: was iemand zuinig op de auto). Let ook op de staat van het interieur. Negen van de tien keer heb je direct in de gaten of er goed met een auto is omgegaan en dat geldt dan vaak ook voor weggedrag en onderhoud.

Verder sluit ik me zeker aan bij Paul Kelder: ben je niet zeker van je zaak, koop 'm dan bij de Smart dealer. Dan heb je garantie en meer zekerheid.

Ik heb de Smart nu enkele maanden, maar had voor de koop er ook enkele keren een gehuurd (anders had er nooit een gekocht). Het huren gaf de doorslag: fantastisch karretje, snel en heel degelijk. Je merkt toch aan alles dat er een groot merk achter zit. Nu hebben we voor een paar duizend euro waar geen japanse mini (swift, alto etc) aan kan tippen: ruimte, super zuinig en goedkoop in de vaste lasten, airco, CD wisselaar, glazen panorama dak, elektrische ramen etc etc etc.

Kortom: een heel goede aankoop!

Martin.

MHRAAD, 17 jaar geleden

Oh ja: motorisch .... je kan pech hebben, maar als je netjes elke week of twee weken de vloeistof peilen controleerd blijft 'ie echt wel lopen. Motoren zijn tegenwoordig heel betrouwbaar, mits olie en koeling in orde zijn. De Smart gebruikt echter een beetje olie dus let daar op. Ik zie bovendien genoeg Smarts die meer dan 150.000 km hebben gereden en dan nog heel goed rijden. Dat bevestigd wel dat ook deze motor betrouwbaar blijft tot hele hoge kilometerstanden (waarschijnlijk 300.000 km +). Het zou me niet verbazen!

P. Kelder PRO, 17 jaar geleden

hallo martin..

hoeveel km heeft jou smart gelopen en wat is het olie verbruik..

gooi je wel de goede olie erin...


paul,

evdbeek, 16 jaar geleden

Turbo, spruitstuk en olie verbruik.

Dat zijn de belangrijkste dingen bij een smart. Dit zijn meteen ook hele dure dingen om op te lossen. Koop je een Smart bij het Smart center dan ben je verzekerd dat geen geen miskoop begaat.

Vooral het olieverbruik moet je in de gaten houden. Heeft de vorige eigenaar dit niet goed gedaan. Dan zal jij de rekening betalen. Of laat de particuliere Smart controlleren bij het Smart center. Dan weet je tenminste wat je koopt.

Mijn vriendin heeft nu haar 2e Smart. En we zijn dr erg tevreden mee. Maar bij het zoeken naar de 2e Smart hebben we ook veel potentiele miskopen gezien. Smarts waar het olie lampje gaat branden in de bochten en een gekitte spruitstuk.

Onze ervaring is dat het Smart center erg goede service geeft. Helaas zit hier ook een prijskaartje aan. Maar gelukkig maakt het benzine verbruik en de wegenbelasting veel goed.

We hebben nu een jong gebruikte Smart cabrio met 2 jaar for sure garantie. Het kost wat meer maar je hebt wel een stukje zekerheid.

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

maar laten we rieel zijn... men betaalt voor garantie. ze vragen bij het smartcenter absurd hoge prijzen. dan durf ik ook wel 2 jaar garantie te geven.

paul,

sytze PRO, 16 jaar geleden

Met een Smart kan het vriezen en dooien! Wij hebben er een aantal in de verhuur en daar heb ik nu nog 1 van over. De auto,s hadden alle dezelde km stand echter, de een was wel goed terwijl de andere dikwijls rare mankementen vertoonde. Ik denk dat alles bij dit type staat of valt bij het op peil houden van de vloeistoffen. Gezien het nogal vervelend is om deze auto even snel te peilen wordt dit klusje vaak te weinig of soms helemaal niet gedaan. Daar kunnen ze maar slecht tegen. Dus van te voren echt heeeeeeel goed kijken of laten kijken, en lukt dat niet dan zeker 1 kopen met garantie. Wat me verder nog opvalt aan deze dingen is dat wanneer je een goed exemplaar hebt, deze ook best goed blijven, net of kunnen ze dan meer hebben dan één die behoorlijk hardhandig is gebruikt.

Sytze

wasch123 PRO, 16 jaar geleden

Wanneer er een smart wordt gekocht ga dan voor de aankoop eerst naar een smart center. Wanneer de verkopende partij dat liever niet wil weet je misschien al genoeg. Bij de smart centers werken mensen die dagelijks smart onder ogen krijgen en weten ook waar je op moet letten. Mocht je een smart kopen bij een smart center, koop er dan wel For Sure bij. Het kost wel wat maar altijd minder dan een nieuwe motor, versnellingsbak of wat dan ook wat in de voorwaarde vermeld staat.
De service historie is ook op te vragen bij de smart centers.
Bij een proef rit moet je wel rekening houden met het type smart waar je in gaat rijden, je kan kiezen uit de "oude"type`s en uit de "nieuwe "type`s. Hier zit wel een groot verschil in.

Mocht je verder vragen hebben, neem dan contact op met het smart center.

Richard
scu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.